Piksikakku on
makeanystävän herkku, jossa on vaalea maukas pohja ja herkullisen kinuskinen
päällinen. Tämä ohje löytyi vanhan leivoskirjani ensisivuilta, mutta en ole
tehnyt tätä valehtelematta 15 vuoteen, joten päätin kokeilla ohjetta jälleen pitkästä
aikaa ja kyllä kannatti! :) Ohjeen nimikin saattaa oikeasti olla ”pitsikakku”,
mutta jostain syystä se on leivoskirjassani nimellä piksikakku, joten olkoon se
nyt tässäkin niin.
POHJA:
4 dl sokeria
4 munaa
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200g voita (sulatettua)
PÄÄLLYS:
200g voita
4 dl fariinisokeria
8 rkl kermaa
OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2. Lisää vuorotellen maito, keskenään sekoitetut jauhot ja
sulatettu rasva
3. Paista 175°C n 20 min tai kunnes pohja on saanut
kauniin ruskean värin
4. Kiehauta päällysen aineet kun pohja on paistumassa
uunissa
5. Lisää päällinen ja paista vielä hetkisen ( n. 5 min)
KAUPPALISTA:
Sokeria
Munia
Kermaa /maitoa
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Voita
Fariinisokeria
VINKKEJÄ:
Ohje on uunipellilliseen. Uunipelli johon piiraan tein on
sisämitoiltaan 33x41cm. Pienemmälle
pellille tehtäessä pohjasta saa vastaavasti korkeamman.
Päällisen kinuski kannattaa kiehauttaa vain nopeasti, parin
minuutin ajan. Mikäli kinuskia keittää pidempään on vaarana, että siitä tulee kova.
Pohja kannattaa olla tarpeeksi paistunut, ennen kuin
päällisen lisää pinnalle, ettei se vahingossa ”humpsahda” piiraan sisukseksi.
;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti