Tämä juustokakku hurmaa valkosuklaisella maullaan. Pohja on täyteläisen vaniljainen ja raikkautta tähän kakkuun saat lisäämällä valkosuklaajuustotäytteeseen esimerkiksi punaviinimarjaa tai mustikkaa.
POHJA:
100g voita
1dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
TÄYTE:
200g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
100g sokeria (hieman reilu 1 dl)
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu
1 rkl perunajauhoja
1 prk ranskankermaa
130g valkosuklaata (1 padan levy)
paista 150°C n. 1h 15 min
MARJATÄYTE:
1 dl marjoja (soseuta)
3 rkl sokeria
OHJE:
1. Vaahdota voi ja sokeri
2. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi
3. Painele taikina irtopohjavuokaan ja nosta hieman reunoillekin
4. Sekoita tuorejuusto ja sokeri
5. Lisää munat ja sekoita hyvin
Lisää ranskankerma, perunajauho ja puolikkaan sitruunan mehu
6. Lisää sulatettu valkosuklaa
7. Kaada täyte pohjan päälle.
Halutessasi perinteisen valkosuklaajuustokakun voit paistaa kakun ilman marjatäytettä
Mikäli haluat marjatäytteen, soseuta marjat tehosekoittimella ja lisää niihin sokeri.
7. Lisää marjaseos pilkkuina juustokakun pintaan. 1 "pilkku" = n.1tl
8. Vedä veitsellä pilkkujen läpi saadaksesi kauniin kuvion kakun pintaan
8. Paista 150°C n. 1h 15 min
9. Anna valmiin kakun jäähtyä mieluusti yön yli irtopohjavuoassa
(Kakun on hyvä antaa jäähtyä vähintään 3 tuntia, että juustotäyte ehtii jähmettyä.
10. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja tomusokerissa pyöritellyillä marjoilla
KAUPPALISTA:
Maustamatonta tuorejuustoa 200g (esim. Philadelphia)
2 munaa
Sitruuna
Ranskankermaa 1 prk
Valkosuklaata (130g = 1 padan levy)
1 dl marjoja (punainen viinimarja, mustikka, vadelma)
Voita
Sokeria
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Perunajauhoja
VINKKEJÄ:
Tämä ohje on halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuokaan. Mikäli teet esim 24cm irtopohjavuokaan, voit tehdä täytteen kaksinkertaisena. Näin kakusta tulee muhkea. Pohjaa riittää tällöin varmasti jopa 1,5 kertainen annos, joskin itse olen tehnyt senkin kaksinkertaisena, koska mielestäni murea pohja on ehdottomasti tämän kakun herkkua.
Marjatäytteen voi valita oman mieltymyksen mukaan. Itse pidän punaviinimarjasta, koska se tuo hieman kirpeän, mutta raikkaan maun vastapainoksi makoisalle valkosuklaalle. Myös mustikka toimii hyvin!
Kakku kannattaa antaa jäähtyä yön yli ennen kuin otat sen irti irtopohjavuoasta, näin vältyt kakun pinnan halkeamilta. Kun tein torstaina kakun itse, oli sillä aikaa olla vain noin pari tuntia jääkaapissa, jolloin pinta vähän halkeili kun poistin kakun irtopohjavuoasta. Eipä se tosin makuun haitannut ollenkaan. Mikäli halkeamia tulee, jäisistä marjoista saa ihanan koristeen pyörittelemällä ne hieman tomusokerissa ja lisäämällä kakun päälle.
Ps: Olenpa kerran testannut tämän juustokakun ilman ranskankermaakin ja voin sanoa, että toimii kyllä niinkin, joskin täyte on hieman pehmeämpi! ;)