Suklaapiirakka
Suklaapiirakka
on erityisesti pikkuväen herkku, mutta maistuu toki muillekin herkkusuille. Pohja
on kuohkea ja kevyen suklainen ja päällinen makoisa. Tällä kertaa lisäsin
suklaapiirakan pohjaan ja kuorrutteen päälle lisäksi pätkisrouhetta ystäväni
toivomuksen mukaisesti, mutta suklaapiirakka on makoisaa toki ilman pätkistäkin.
POHJA:
4 munaa
2,7 dl sokeria
2 dl kermaa / maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
200g voita (sulatettua)
KUORRUTE:
100g voita
7 rkl kahvia (keitettyä ja jäähtynyttä, kahvi saa olla melko
vahvaakin)
1 pkt tomusokeria (mahdollisesti vähän enemmänkin)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut jauhot, sulatettu
rasva ja kerma/maito
(halutessasi lisää raastettua pätkistä taikinaan ½
pätkispussillista)
3. Paista 175°C n 20 min
4. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi
ja lisää hieman jäähtyneen piiraan päälle.
5. Koristele kuorrute vielä nomparelleilla (ja halutessasi
pätkisrouheella)
KAUPPALISTA:
Sokeria
Munia
Kermaa /maitoa
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Kaakaojauhetta
Voita
Tomusokeria
Nomparellia
(halutessa Pätkispussi)
VINKKEJÄ:
Ohje on uunipellilliseen. Uunipelli johon piiraan tein on
sisämitoiltaan 33x41cm. Pienemmälle
pellille tehtäessä pohjasta saa vastaavasti korkeamman.
Päällinen on hyvä levittää hieman lämpimän piiraan päälle ja
koristella se myös heti, että koristeet jäävät kiinni pintaan.
Tomusokeria kannattaa olla hieman ylimääräistä, koska mikäli
kuorrutus on liian juoksevaa, on siihen hyvä lisätä hieman tomusokeria.
Piirakka kannattaa leikata paloihin vasta kun se on
jäähtynyt.
Hyvän näköistä! Sinulla on tosi kivan blogi ja linkitän sen. Jos sinulla on aikaa tule vierailulle minunkin blogiin. :)
VastaaPoista