Valmista
ohjetta näihin kekseihin ei minulla ollut, joten kasasin nämä vanhoista
ohjeistani. Pohja on bebe-leivosten pohjana käyttämäni pohja ja marenki ihan
perusmarenki. Lemon curdin ohjeen otin Hesarin viime vuoden ohjeesta, joka
löytyy netistä täältä.
Ohjeessa oli laitettu tahnaan myös raastettua sitruunan kuorta, mutta se toi
mielestäni hieman kitkerän maun tahnaan, joten toisella kerralla jätin kuoriraasteen
pois ja maku oli parempi ja edelleen kuitenkin ihanan sitruunainen.
POHJA:
200g voita
1 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
LEMON CURD:
3 keltuaista
1 kokonainen kananmuna
2 ½ dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 dl sitruunamehua
25g voita
½ sitruunan raastettu kuori (itse jätin tämän pois kokonaan!)
MARENKI:
3 valkuaista
½ tl suolaa
2 ½ dl sokeria (mahdollisimman hienojakoista)
¾ tl valkoviinietikkaa
2 tl vaniljasokeria
POHJA OHJE:
1. Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi, sokeri ja
vaniljasokeri.
2. Lisää muna hyvin sekoittaen.
3. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Pyörittele taikinasta kaksi pyöreää pötköä (n.2 € kolikon kokoinen halkaisijaltaan) ja anna jähmettyä jääkaapissa .
5. Leikkaa jähmettynyt taikina n.1/2 cm tai hieman
ohuemmiksi paloiksi ja asettele pellille. Tässä välissä voit hyvin vielä
muokata pikkuleipien muotoa pyöreämmiksi.
6. Paista 175°C:ssa n.10 min.
LEMON CURD OHJE:
1. Vispaa muna, keltuaiset ja sokeri kattilassa.
2. Lisää maissitärkkelys ja sitruunoista puristettu mehu.
3. Lämmitä seosta n.10 min kuumalla lämmöllä samalla
sekoittaen. Kun seos on sopivan paksua, ota kattila pois liedeltä, tarkista makeus
ja lisää voi.
4. Purkita puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä. Säilytä
jääkaapissa!
MARENKI OHJE:
1. Vaahdota keltuaiset ja suola.
2. Lisää 1/3 sokerista ja vaahdota kovaksi.
3. Lisää loput sokerit ja viinietikka ja vaahdota kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää.
4. Pursota pellille.
5. Anna kuivua uunissa 100°C:ssa n.1h, tai hieman reilu, riippuen marenkien koosta.
PIKKULEIPIEN KOKOAMINEN:
Levitä keksipohjan päälle lemon curdia ja lisää päälle marenki. Helppoa ja nopeaa! :)
Vinkkejä:
Nämä keksit kannattaa kasata vasta samana päivänä ja vaikka
juuri ennen tarjoilua, näin ne pysyvät parhaina. Joskin olen kyllä säilyttänyt
näitä myös yön yli kylmässä ja säilyivät ihan hyvinä niinkin, mutta ovat tuoreena rapeampia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti