Sivut

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pääsiäisen ihana Kinder-kakku

Selailin netistä erilaisia Kinder-kakun ja -piiraan ohjeita ja päädyin tekemään tällaisen kakun muotoisen version tuosta herkusta. Sisällä tässä kakussa on ihanan appelsiininen sisusta, joka on kotoisin tästä aiemmasta blogipostauksestani. Kuorrutteena tässä herkussa on ensin valkosuklaakuorrute ja sen päällä maitosuklaakuorrute, siitä lienee tuo Kinder-nimitys kakulle. 

Kukat on tehty sokerimassasta ja vihreä ruoho on värjättyä valkosuklaata. Munat ovat kaupasta ostettuja ihania ja suloisia suklaisia munia. Näin pääsiäisen alla tämä on kuorrutteensa ansiosta todella makoinen ja appelsiinisen täytteen ansiosta raikas herkku, jota suosittelen testaamaan. 

POHJA:
200 g voita
2 1/4 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 appelsiinin raastettu kuori
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

APPELSIINISIIRAPPI:
1 dl appelsiinimehua (Voit korvata appelsiinimehusta 2 rkl appelsiiniliköörillä, esim. Cointreau)
1 dl sokeria

VALKOSUKLAAKUORRUTE:
150g valkosuklaata
100g voita
2 dl tomusokeria

MAITOSUKLAAKUORRUTE:
200g maitosuklaata (esim. Fazerin punainen maitosuklaa)
75 g voita

OHJE:
1. Vaahdota voi.
2. Lisää sokeri.
3. Lisää raastettu appelsiinin kuori.
4. Lisää munat yksitellen hyvin vaahdottaen.
5. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja appelsiinimehu.
6. Paista 175°C:ssa n.35-40 min tai kunnes pohja on saanut kauniin värin.
7. Valmista appelsiinisiirappi: kiehauta appelsiinimehu, sokeri ja Cointreau niin että sokeri sulaa.
8. Jätä kakku vuokaan ja pistele lämpimään kakkupohjaan hammastikulla tai tulitikulla reikiä ja valuta päälle appelsiinisiirappi.
9. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen.
10. Valmista valkosuklaakuorrute: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä valkosuklaakuorrute kakun päälle ja anna kakun olla viileässä kunnes kuorrute on kovettunut.
11. Valmista maitosuklaakuorrute, sulata voi ja suklaa ja sekoita tasaiseksi.
12. Levitä maitosuklaakuorrute valkosuklaakuorrutteen päälle.

13. Koristele kakku.

Vinkkejä:
Jos haluat pohjasta paksumman, suosittelen tekemään pohjasta vaikka puolitoistakertaisen tai käyttämään vaihtoehtoisesti halkaisijaltaan 20cm pyöreää vuokaa. Itse tein talon muottiin kakun, joten pohjasta tuli melko ohut. 

Samoin tein ensimmäisellä kerralla (josta kuvat on) valkosuklaatäytteestaä melko paksun, eli määrät olivat 200g valkosuklaata, 150g voita ja 3 dl tomusokeria. Ohjeeseen pienensin sitä hieman, koska muutoinkin jo makoisa kakku on paksulla kuorrutteella vielä makoisampaa.

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka kaunis kakku! :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana! Olen googlaillut jo muutamana päivänä kinderkakku-ohjetta, mutta vielä ei mielestäni sitä "täydellistä" löytynyt. Kunnes NYT! Tätä aion tehdä pääsiäissunnuntain kahvipöytään! :)

    -Paula

    VastaaPoista