Selailin
netistä erilaisia Kinder-kakun ja -piiraan ohjeita ja päädyin tekemään
tällaisen kakun muotoisen version tuosta herkusta. Sisällä tässä kakussa on
ihanan appelsiininen sisusta, joka on kotoisin tästä aiemmasta blogipostauksestani. Kuorrutteena tässä herkussa on ensin valkosuklaakuorrute ja sen
päällä maitosuklaakuorrute, siitä lienee tuo Kinder-nimitys kakulle.
Kukat on
tehty sokerimassasta ja vihreä ruoho on värjättyä valkosuklaata. Munat ovat
kaupasta ostettuja ihania ja suloisia suklaisia munia. Näin pääsiäisen alla
tämä on kuorrutteensa ansiosta todella makoinen ja appelsiinisen täytteen
ansiosta raikas herkku, jota suosittelen testaamaan.
POHJA:
200 g voita
2 1/4 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 appelsiinin raastettu kuori
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
APPELSIINISIIRAPPI:
1 dl appelsiinimehua (Voit korvata
appelsiinimehusta 2 rkl appelsiiniliköörillä, esim. Cointreau)
1 dl sokeria
VALKOSUKLAAKUORRUTE:
150g valkosuklaata
100g voita
2 dl tomusokeria
MAITOSUKLAAKUORRUTE:
200g maitosuklaata (esim. Fazerin
punainen maitosuklaa)
75 g voita
OHJE:
1. Vaahdota voi.
2. Lisää sokeri.
3. Lisää raastettu appelsiinin kuori.
4. Lisää munat yksitellen hyvin
vaahdottaen.
5. Lisää vuorotellen keskenään
sekoitetut kuivat aineet ja appelsiinimehu.
6. Paista 175°C:ssa n.35-40 min tai
kunnes pohja on saanut kauniin värin.
7. Valmista appelsiinisiirappi: kiehauta
appelsiinimehu, sokeri ja Cointreau niin että sokeri sulaa.
8. Jätä kakku vuokaan ja pistele
lämpimään kakkupohjaan hammastikulla tai tulitikulla reikiä ja valuta päälle
appelsiinisiirappi.
9. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ennen
kuin kumoat sen.
10. Valmista valkosuklaakuorrute:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää sulatettu ja hieman jäähtynyt
valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä valkosuklaakuorrute kakun päälle ja
anna kakun olla viileässä kunnes kuorrute on kovettunut.
11. Valmista maitosuklaakuorrute, sulata
voi ja suklaa ja sekoita tasaiseksi.
12. Levitä maitosuklaakuorrute
valkosuklaakuorrutteen päälle.
13. Koristele kakku.
Vinkkejä:
Jos haluat pohjasta paksumman, suosittelen tekemään pohjasta vaikka puolitoistakertaisen tai käyttämään vaihtoehtoisesti halkaisijaltaan 20cm pyöreää vuokaa. Itse tein talon muottiin kakun, joten pohjasta tuli melko ohut.
Samoin tein ensimmäisellä kerralla (josta kuvat on) valkosuklaatäytteestaä melko paksun, eli määrät olivat 200g valkosuklaata, 150g voita ja 3 dl tomusokeria. Ohjeeseen pienensin sitä hieman, koska muutoinkin jo makoisa kakku on paksulla kuorrutteella vielä makoisampaa.
Oi kuinka kaunis kakku! :)
VastaaPoistaOi miten ihana! Olen googlaillut jo muutamana päivänä kinderkakku-ohjetta, mutta vielä ei mielestäni sitä "täydellistä" löytynyt. Kunnes NYT! Tätä aion tehdä pääsiäissunnuntain kahvipöytään! :)
VastaaPoista-Paula