Joten tässä resepti Browniejuustokakkuun kinuskitäytteellä ja suolapähkinöillä.
Tämän postauksen myötä toivotan kaikille ihanan herkullista kesää ja mahtavaa juhannusta!
Browniejuustokakku kinuskikuorrutteella ja suolapähkinöillä (gluteeniton)
Browniepohja:200g tummaa suklaata
200g voita
2 dl sokeria
3 munaa
200g gluteeniton jauho (n.4 dl)
1 ps pätkistä paloina
150 g valkosuklaata paloina
Juustokakku:
400g tuorejuustoa
150 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g valkosuklaata
2 rkl limen mehua (Tai sitruunamehua)
1 rkl perunajauhoa
Kinuskikuorrute:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
Päälle:
Suolacashewpähkinöitä 100 g
Ohje Browniejuustokakku:
1. Sulata kattilassa suklaa voi ja sokeri, anna jäähtyä.
2. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää jauhot ja lopuksi pilkotut suklaanpalat.
4. Levitä browniepohja vuokaan. Itse käytin 33x23 cm kokoista vuokaa.
5. Sekoita juustokakun muut ainekset keskenään ja lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa.
6. Levitä juustokakku varovasti browniepohjan päälle, tasoita.
7. Paista 170C n.40min, kunnes juustokakku on hieman kiinteän oloinen. Juustokakun ei tulisi ruskistua pinnalta.
8. Valmista kinuski, kiehauta kerma ja fariinisokeri n.10- 15min, tai kunnes vesilasiin tiputtaessa pisara ei hajoa vaan on hieman kiinteämpi. Kinuskia ei saa keittää liikaa, koska silloin siitä tulee liian kovaa. Katso ohje kinuskin keittämiseksi esimerkiksi täältä.
9. Lisää jäähtynyt kinuski jäähtyneen piiraan päälle ja lisää murskatut suolacashewpähkinät.
10. Anna olla jääkaapissa jonkun aikaa ennen leikkaamista. Toki tuoreena tämä on huippuhyvää, mutta jäähtyneen piiraan saa leikattua siistimmiksi paloiksi.
Jee! Tätä on odotettu ❤��
VastaaPoistaKiitos ja hyvää juhannusta Espanjan lämmöstä!