Appelsiinisuklaaraakakakku maistuu aivan Fazerinalta ja pohjassa on ihana vivahde paahdetuista kauraryyneistä. (Toim.huom. kiitos valpastuneen lukijan: mikäli haluat tehdä oikeaoppisen raakakakun korvaa paahdetut kaurahiutaleet pähkinällä) Joka tapauksessa tämä kakku on ehdottomasti testaamisen arvoinen ja on gluteeniton, maidoton ja sokeriton, mikäli hunajaa ei lasketa!
Vuosi on alkanut
sokerittomasti ja sen kunniaksi päätin perehtyä hieman raakakakkuihin. Olen jo
toki pari vuotta harkinnut raakakakkujen testaamista, mutta jostain syystä se
on vain aina jäänyt. Raakakakku on kuitenkin helppo tehdä, sen kuin sekoittaa
aineet vain keskenään blenderissä ja kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Netistä löytyy hurjan paljon eri
raakakakkujen ohjeita ja tämäkin ohje on koottu sieltä ja täältä ja
varioitu lopulta oman maun mukaan. Viinimarjaraakakakkua olen testannut jo
muutamaan otteeseen viime vuoden puolellakin, mutta tänä viikonloppuna testissä
oli kolme uutta raakakakkua, pari suklaista ja yksi raikkaampi. Tässä näistä
ensimmäinen ja suosikkini, appelsiinisuklaaraakakakku, kuinkas muutenkaan!
Raakakakkujen tekemisessä on
ihanaa se, että reseptin aineiden määrät eivät ole niin tarkkoja. Jos pohjaan
ei löydy jotain ainetta tai ohjeessa mainittua pähkinää, voin sen hyvin korvata jollain muullakin pähkinällä.
Samoin täytettä voi hyvin varioida. Mielikuvitus on vain rajana raakakakkujen
tekemisessä. Mikäli käytät kaakaovoita saat täytteestä hieman jämäkämmän ja kookosvoi puolestaan jättää täytteen hieman pehmeämmäksi. Tässä ohjeessa laitoin puolet kaakaovoita ja puolet kookosöljyä.
POHJA: (tein tämän
halkaisijaltaan 20cm olevaan irtopohjavuokaan)
100g pecan pähkinöitä
75g kauraryynejä (2dl) (Mikäli haluat puhdasoppisen raakakakun, korvaa paahdetut kauraryynit siten, että pohjassa on yhteensä n.200g pähkinöitä ja mantelirouhetta yhteensä.)
25g mantelirouhetta
10 kivetöntä pehmeää
taatelia
3rkl vettä
TÄYTE:
3dl cashewpähkinöitä (liota
vähintään 2h)
½ dl kaakaovoita
½ dl kookosöljyä
1 dl hunajaa
2 dl kookoskermaa
¾ dl raakakaakaojauhetta
1 ½ dl appelsiinimehua
(tuorepuristettu)
1 appelsiinin raastettu
kuori
1 tl vaniljaa (aitoa)
1. Pohja: Paahda kauraryynit
pannulla. Sekoita blenderissä pähkinät, mantelirouhe ja paahdetut kauraryynit,
lisää taatelit ja vesi ja sekoita tasaiseksi.
2. Painele pohja
leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
3. Sekoita blenderissä
pähkinät ja appelsiinimehu, lisää raastettu appelsiinin kuori, sula kaakaovoi
ja kookosöljy. Lisää sula ja pehmeä hunaja ja loput aineet. Sekoita täyte
pehmeäksi ja tasaiseksi ja lisää pohjan päälle.
4. Anna kakun olla
jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.
Näyttää kyllä hyvältä! Minun on pitänyt myös kokeilla raakakkakkuja vaikka kuinka kauan, mutta vielä en ole päässyt toteutukseen saaka. Tätä reseptiä voisin kyllä kokeilla ihan ekana!
VastaaPoistaHei Tita! Suosittelen ehdottomasti kyllä testaamaan. Mulla oli myös iso kynnys testailla raakakakkuja ja nyt oon ihan innostunut. Varmasti vielä testailen kaikenlaisia eri makuyhdistelmiä ja postailen niitäkin jahka vain ehdin. :)
PoistaKuulostaa ihanalta! Sen verran pakko mainita, ettei paahdetut kaurahiutaleet ihan täytä raakaruoan vaatimukska, mutta menköön ;)
VastaaPoistaHei kiitos huomiostasi! :) Muutin hieman tekstiäkin. En tajunnut, että paahtaminen ei tosiaan kuulu raakakakkuihin! ;) Mutta testata kannattaa!!! :)
PoistaAi miten herkun näköinen kakku! Täytyypä kokeilla, raakajutut on minullakin nyt kiinnostuksen kohteina :)
VastaaPoistaLöytyykö kaikki raaka-aineet esim. Prismasta?
VastaaPoista