maanantai 29. huhtikuuta 2013

Appelsiinisuklaakakku

Appelsiinisuklaakakku on ehdottomasti yksi suosikkileivonnaisistani! Se on mehevän raikas ja ihanan suklainen. Etsiessäni aikanani tätä makuyhdistelmää kokeilin muutamia eri reseptejä  ja päädyin lopulta tällaiseen omaan makuuni sopivaksi muunneltuun versioon. Mikäli et pidä suklaisesta mausta taikinassa, on kaakaojauhe mahdollista jättää pois, tällöin suklaan palaset erottuvat kauniisti vaaleasta pohjasta.

Suklaan määrää olen välillä myös lisännyt ja 150g vaaleaa maitosuklaata pätkisten lisäksi (tai vaihtoehtoisesti koko pätkispussi) toimii vielä ihan hyvin, mutta mikäli suklaata lisää liikaa, löytyvät suklaapalaset paiston jälkeen painuneena vuoan pohjalle. 

Tällä kerralla tehdessäni kakkuja neljän pikkuvuoan verran tein ohjeesta puolitoistakertaisen. Tosin raastetun appelsiininkuoren määrän pidin samana. Sydämen muotoiset pienet kuivakakut saivat kauniin tomusokerikuorrutteen ja pyöreään pikkuvuokaan tehdyt kakut päädyin päällystämään aprikoosimarmeladilla ja koristelemaan suklaalla ja suklaaraasteella.

Tässä tämä herkullinen ohje kuvineen ja lopuksi kauppalista. Mikäli sinulle tulee mieleen jotain kysymyksiä liittyen reseptiin niin viesti! Pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman pian.

POHJA:
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl appelsiinimehua (mieluiten tuorepuristettua)
1 appelsiinin raastettu kuori
100 g Fazer vaalea maitosuklaata
1/2 pätkispussi tai n.4 pätkistä

TÄYTE:
1prk Aprikoosimarmeladia (Saarioinen)

Koristeluun:
50g sulatettua suklaata (Fazer punainen tai sininen)
20g sulatettua voita
Fazerina-patukka raastettuna koristeeksi

TAI 
Voit laittaa koristeeksi pelkästään tomusokeria ilman aprikoosimarmeladia, jolloin kakku on hieman kevyempi versio

OHJE
1. vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten
3. Lisää appelsiinimehu ja raastettu kuori

4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet 
(tässä vaiheessa on hyvä siirtyä vatkaamaan puukapustalla tms, eikä vatkata liikaa)
5. Lisää pilkotut suklaat
6. Jaa voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin
7. Paista 175°C:ssa n.25min pienet vuoat tai n. 40-45min iso vuoka


8. Anna kakkujen jäähtyä n.5min ennen kumoamista
9. Koristele jäähtyneet kakut joko pelkästään tomusokerilla,
TAI levitä päälle aprikoosimarmeladi ja vesihauteessa sulatettu suklaa ja voi


KAUPPALISTA:
- voita
- sokeria
- munia
- vehnäjauhoa
- tummaa kaakaojauhetta
- leivinjauhetta
- vaniljasokeria
- 1 appelsiini
- 1 Fazer vaalea maitosuklaata
- pätkispussi tai n.4 pätkistä
- 1prk Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)
- Fazerina patukka


Maukkaita herkutteluhetkiä! :)

3 kommenttia:

  1. Upeat kuvat ja vielä kun tiedän, että makukin vie kielen mukanaan vatsaan asti ja kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Voiko kakun pakastaa ennen koristelua? Oletko kokeillut tehdä gluteenittomista jauhoista?

    VastaaPoista
  3. The King Casino Resort - Hertzaman
    Find the perfect microtouch solo titanium place to stay, apr casino play, and unwind herzamanindir.com/ at 출장안마 Harrah's Resort Southern California. Get your gri-go.com points now!

    VastaaPoista