torstai 1. elokuuta 2013

Suklaakerroskakku


Suklaakerroskakku mangomaitosuklaamoussella
Suklaa on suuri intohimoni ja päätin kokeilla jotain uutta ja erilaista suklaista leivonnaista, normaalisti kun sitä tulee tehtyä aina samoja hyväksi todettuja herkkuja. Idean kakkuun sain Linda Collisterin kirjasta ”Suklaa”. Resepti muovaantui hieman omanlaisekseni pienen käytännön kömmähdyksen myötä, mutta totesin kakun olevan juuri tällaisenaan erinomainen. Sisälleen tämä suklainen kakku sai raikkaan mangomaitosuklaamoussen ja pinnassa on tumma suklainen kuorrute. Tämä kakku kannattaa tarjoilla ehdottomasti huoneenlämpöisenä.

SUKLAAKAKKUPOHJA:
125g voita
2,25 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
3 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 (isoa) munaa
1 dl kermaa
1 dl vettä

SISÄLLE:
Maitosuklaamangomousse
Katso ohje kohdasta suklaamousse, mutta käytä tumman suklaan tilalla maitosuklaata (esim Fazerin punaista maitosuklaata) ja tuorejuustona Violan Mango-tuorejuustoa.

KUORRUTE:
15 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaahterasiirappia
1 munanvalkuainen
4 dl tomusokeria
½ dl vettä
3 tl vaniljasokeria

PINTAAN KORISTEEKSI:
Raastettua suklaata

OHJE:
1. Vaahdota voi sähkövatkaimella
2. Lisää sokeri ja vaahdota hyvin
3. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten
4. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma ja vesi (tässä vaiheessa siirry sekoittamaan puukauhalla tms)
5. Jaa taikina kolmeen eri vuokaan
6. Paista 190°C:ssa n.20min

Valmista suklaamousse ja anna sen olla jääkaapissa muutama tunti ennen kakun kasaamista, mikäli sinulla ei ole reunavuokaa. Reunavuoan kanssa kakun voi kasata myös pehmeämmällä juuri tehdyllä moussella, koska se jähmettyy jääkaapissa yön yli ollessa.

Anna kakkujen jäähtyä täysin ennen kokoamista

7. Kokoa kakku ja anna olla yön yli jääkaapissa


Kuorrute: Sulata voi kattilassa, ja lisää siihen vaahterasiirappi ja kuuma vesi, lisää kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää munan valkuainen, sekä lopuksi tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista levitettäväksi kakun pinnalle.

8. Päällystä kakku kuorrutteella
9. Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä
KAUPPALISTA:
Voita
Sokeria
Vehnäjauhoja
Kaakaojauhetta
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Kananmunia
Kermaa
Vaahterasiirappia
Tomusokeria

VINKKEJÄ:

Tein kakun kolmeen 22cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Korkeutta tälle kakulle tuli lähes kymmenen senttiä kun kerrosten väliin lisättiin mousse.

Kakku kannattaa tehdä ehdottomasti siten, että se saa olla jääkaapissa täytettynä yön yli. Näin maku on täyteläisempi ja kakku ehtii hyvin myös kostua ja se pysyy hyvin koossa eikä ”hölly” leikatessa!

Kakku on parhaimmillaan tarjoiltuna huoneenlämpöisenä!




2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen suklaakakku! Onkos noi lait jotenkin muuttuneen viime vuosien aikana, että ihan kotikeittiössä saa valmistella myyntiin kakkkuja isompia määriä? Itsekkin olen usein miettinyt, että voisi saman tapaista toimintaa pyörittää, mutta aika tarkkoja on nuo säädökset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotikeittiössä saa valmistaa tuotteita myyntiin, kunhan sen ilmoittaa sekä asiakkaalle, että rekisteriin. Tarkemmat ohjeet saa kunnan terveysviranomaisilta. :)

      Poista