torstai 24. lokakuuta 2013

Cake pops - kakkutikkarit



Kakkutikkarit ovat herkullisen täyteläisiä ja erityisesti pikkuväen suosikkeja! Toki nämä maistuvat kyllä hyvin isommillekin. Itse tein näin Halloweeniä odotellessa myös kurpitsan yhden täytekakun päälle kakkutikkarimassasta ja päällystin sen oranssilla sokerimassalla. Herkullista! :)

CAKE POPS
POHJA:
100g      voita
2 rkl       kaakaota
1,25 dl   mehua (Godmorgon Mangopassionmehu, myös vesi käy)
2,5 dl     vehnäjauhoja
2,5 dl     sokeria
2 tl         vaniljasokeria
1 tl         soodaa
1dl         maustamatonta jogurttia
1            kananmuna

Jäähtyneeseen pohjaan lisätään:
200 g tuorejuustoa (viola Mango, tai maustamaton tuorejuusto)                       
50-100g pätkistä raastettuna tai paloina

KUORRUTE:
200 g sulatettua valkosuklaata
Päälle nomparellia, sokerimassakoristeita tms..

OHJE:
1. Kiehauta kattilassa voi, kaakao ja mehu.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja sooda.
3. Lisää hieman jäähtynyt kiehautettu seos jauhojen joukkoon.
4. Lisää kananmuna ja jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.
5. Paista 200°C:ssa n 20-25min. Anna pohjan jäähtyä.
6. Murusta jäähtynyt piirakka taikinakulhoon ja lisää tuorejuusto ja suklaanpalat. Sekoita taikina tasaiseksi.
7. pyörittele taikinasta palloja leivinpaperin päälle.

8. Sulata suklaata pari palaa. Kasta tikut suklaaseen ja paina kakkupalloon. Laita tikkarit jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
9. Koristele jähmettyneet tikkarit kastamalla ne sulaan valkosuklaaseen. Suklaakerroksen on hyvä olla melko ohut, ettei se valu ja sotke tikkua. Lisää päälle heti strösselit tai muut koristeet tai anna suklaan jähmettyä ja koristele pintaan kuvioita toisella suklaalla.





Tällaiset Cake pops-kurpitsat tein Halloweenkakkuun koristeeksi. Halloweenkakun ohje löytyy täältä.

KAUPPALISTA:

Voita
Kaakaota
Mehua (Godmorgon Mangopassionmehu, myös vesi käy)
Vehnäjauhoja
Sokeria
Vaniljasokeria
Soodaa
Maustamatonta jogurttia
Kananmuna
Tuorejuustoa (viola Mango, tai maustamaton tuorejuusto)                       
Pätkistäpussi
Valkosuklaata


VINKKEJÄ:
Cake popsit kannattaa tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin ja antaa niiden oleentua yön yli, näin maku pääsee tasaantumaan ja niistä tulee herkullisen meheviä.

Itse tein tästä määrästä 4 tennispallon kokoista kurpitsaa ja pienempiä tikkareita 22 kpl. Tästä määrästä saa kuitenkin hyvin varmasti 35-40 tikkaria, koska tikkareiden ei tarvitse olla kooltaan mielestäni kovinkaan suuria.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti