torstai 20. helmikuuta 2014

Gluteeniton suklaakakku valkosuklaatäytteellä

Aina välillä kaipaillaan gluteenitonta suklaakakkua ja päätin kokeilla tällä kertaa jotain uutta. Suklainen pohja on muunnos paholaisenkakkupohjasta Linda Collisterin kirjasta Suklaa.


Täytteeksi ja kuorrutteeksi kakkuun tein Koristeelliset kakut-lehden numerosta 14 löytyneestä ohjeesta valkosuklaatäytteen sitä hieman muokkaillen. Tämän ohjeen gloggasinkin myös uusimpana postauksenani Koristeelliset kakut lehden blogiin.

Tämän kakun suklainen pohja on ihanan pehmeä ja valkosuklainen täyte ja kuorrutus ovat kerrassaan herkullisia. Hieman kirpakkuutta tähän herkkuun saa tarjoilemalla kakkupalan esimerkiksi marjamelban kera.


GLUTEENITON SUKLAAKAKKU VALKOSUKLAATÄYTTEELLÄ

SUKLAAPOHJA:
150 g tummaa suklaata
150 g voita
150 g ranskankermaa
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl gluteeniton jauhoseos
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl kermaa

VALKOSUKLAATÄYTE:
300 g valkosuklaata
400 g vaniljatuorejuustoa
50 g voita
2 tl vaniljasokeria
8 dl tomusokeria

SUKLAAPOHJA OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sulata vesihauteessa voi ja suklaa ja lisää siihen lopuksi ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää voisuklaasula munasokerivaahtoon.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.

6. Paista 175°C:ssa n.50min.
7. Anna kakun jäähtyä kuvun alla ennen kumoamista.

8. Kumoa ja halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

9. Levitä kumpaankin väliin 1/4 täytteestä.
10. Levitä päälle loput täytteet ja koristele valkosuklaalla.

VALKOSUKLAATÄYTE OHJE:

1. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri.

2. Lisää sulatettu voi.

3. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.


VINKKEJÄ:
Tein kakun 2ocm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
Näin Pätkiksen ystävänä tuumailin, että tämän kakun päälle sopisi erittäin hyvin myös raastettu pätkis! :)
Kakun maku paranee kun se saa olla jääkaapissa yön yli.

8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku. Gluteenittomista tulee helposti kuivia, mutta tuo näyttää ihanan mehevältä kakulta. Kelpaisi varmasti muillekin kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on totta että gluteeniton kakku voi tulla helposti kuivaksi. Yksi asia joka auttaa mun mielestä ihan kivasti on se, että laittaa kakun miltei heti uunista tultua kakkukuvun alle vuoassa jäähtymään niin siitä jää hieman kosteampi. :) Näin teen miltei kaikille kakuille, että laitan ne jo heti lämpiminä kuvun alle jäähtymään.

      Poista
  2. Ihanan oloisia ohjeita sulla :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanan tarkkasilmäisen lukijan Vanhasta Ulvilasta, nyt reseptistä löytyy myös munien määrä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä kertaalleen hurjan paljon! :) Lisäsilmät näkevät aina enemmän ja omille resepteilleen ja teksteilleen sitä tulee niin kovin helposti sokeaksi. :)

      Poista
  4. Aika hirveä määrä tonusokeria... Vaniljatuorejuusto on itsessään jo makea ja siihen vielä suklaa. Laveerasin ohjeen ja puolitin sokerin määrän, vieläkin on turhan makea. ��

    VastaaPoista