torstai 21. kesäkuuta 2018

Raparperi-kinuski Brita-kakku (gluteeniton ja laktoositon)

Raparperi-kinuski Brita-kakku (gluteeniton ja laktoositon)



Tämä kakku on ehdoton kesän suosikki. Raparperi tuo tähän kakkuun ihanan kirpeyden, kinuski huumaavan makeuden ja tuoreet marjat kruunaavat kokonaisuuden täydellisesti. Ihanaa juhannusta!

Brita-kakku pohja:
200g voita (huoneenlämpöistä)
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 keltuaista
2 dl kermaa
3 dl gluteenittomia jauhoja
4 tl leivinjauhetta

Marenki:
4 valkuaista
3 dl sokeria

Kinuski:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria

Sisälle:
Raparperihilloa/-marmeladia
Itse keitin raparperimarmeladin marmeladisokeripaketissa olevan ohjeen mukaisesti.
Kinuskia
Kermavaahtoa 4dl
Mansikoita, vadelmia ja mustikoita oman maun mukaan

Ohje Brita-kakku:
1. Vaahdota voi ja sokerit.
2. Lisää keltuaiset.
3. Lisää vuorotellen kuivat aineet ja kerma
4. Levitä pohja uunipellille.
4. Vaahdota valkuaiset ja lisää 1/3 sokerista
5. Lisää loput sokeri ja vaahdota marenki kovaksi vaahdoksi
6. Levitä marenki pohjan päälle.
7. Paista uunissa keskitasolla 180C:ssa n.20-25 min
8. Valmista kinuski keittämällä kerma ja fariinisokeri. Netistä löytyy ohjeita kinuskin keittämiseen, mm täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti