lauantai 6. syyskuuta 2014

Omenainen Valkosuklaajuustokakku

Yksi suosikkileivonnaiseni on ehdottomasti valkosuklaajuustokakku. Päätin  viikonlopun ja syksyn runsaan omenasadon kunniaksi tehdä syksyistä herkkua, omenoilla ja kanelilla höystettyä valkosuklaajuustokakkua ja herkullistahan tämä oli. Kakun on hyvä antaa oleentua jääkaapissa yön yli ennen syömistä, joten pikaiseen makeannälkään tämä herkku ei ole ehkä paras mahdollinen. Pohja on ihanan vaniljainen ja täyteläinen ja täyte melko makoisa. Tämä herkullinen kakku ei kyytipojakseen kaipaa muuta kuin lasillisen kylmää maitoa! :)



OMENAINEN VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja:
150g voita
1 ½ dl sokeria
3 ¾  dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
400g tuorejuustoa
140g sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunan mehu
2 rkl perunajauhoja
1 prk ranskankermaa (150g)
200g valkosuklaata

Karamellisoidut omenat:
40 g voi
30 g hunaja 
30 g muscovadosokeri
40g fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
ripaus muskottia
200 g omenan paloja (ei tarvitse kuoria)


OMENAINEN VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU OHJE:
1. Karamellisoi omenat: Sulata paistinpannulla voi, hunaja ja sokerit, lisää kuutioidut omenanpalat ja lisää lopuksi kaneli ja muskotti. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä n.15 min kannen alla ja jätä jäähtymään pannulle.
2. Valmista pohja: Sekoita pohjan aineet keskenään. Levitä pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
3. Valmista täyte: Sekoita tuorejuusto ja sokeri, lisää munat, sitruunamehu, perunajauho, vaniljasokeri ja sulatettu hieman jäähtynyt valkosuklaa. Lisää lopuksi jäähtyneet karamellisoituneet omenanpalat kastikkeineen seokseen. 
4. Lisää täyte pohjan päälle. 
5. Viipaloi muutama omena päälle koristeeksi. (tämän hauskan koristeluidean löysin ystäväni Liisan blogista nimeltä Makeaa.)
5. Paista 150C n. 1h 30min 

Vinkkejä:

Tein kakun 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Itselläni taitaa uuni olla lähdössä pian vaihtoon, koska tällä kertaa oma omenapiirakkani jäi vielä tuon puolentoista tunnin paistoajan jälkeen sammutettuun uuniin puoleksi tunniksi, koska keskusta tuntui vielä liian "höllyvältä". Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkka, ettei piiras jää raa'aksi keskeltä.

Kakun kannattaa ehdottomasti antaa jäähtyä kunnolla ja mielellään antaa olla jääkaapissa yön yli ennen herkuttelua.

Leikkaamisessa kannattaa käyttää sahalaitaista terävää veistä, joka leikkaa omenanpalat terävästi. Muutoin leikkauspinnasta tulee helposti hieman suttainen.


1 kommentti:

  1. Ihanaa Maria! Tämä ohje vaikuttaa myös hyvältä, tuo valkosuklaa tuo kivaa täyteläisyyttä uunijuustokakkuihin! Huomasin muten, että päällä olevat omenaviipaleet pysyvät kirkkaina, kun ne pyöräyttää tilkassa sitruunamehua ;)

    VastaaPoista