Tämän herkullisen
omenapiirakan pohjan resepti on mummultani, joskin täytteenä mummun piiraassa
oli aina puolukka. Olen monesti vierastanut hieman omenapiirakoita, koska ne
ovat usein hieman kuivakoita, mutta nyt päätin testata tätä pohjaa ja onneksi
testasin, tämä piiras oli ihanan maukas ja mehevä. Omenat karamellisoin ja
kiehautin voifariinisokeriseoksessa pehmeiksi ennen piiraaseen lisäämistä ja
voi mitä herkkua olikaan tämä piiras! Suosittelen testaamaan!
OMENAPIIRAKKA:
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
1 tl soodaa
250g voita
1 lasi piimää
2 munaa
700g omenoita (pilkottuna paloiksi kuorineen)
100g voita
50g muscovadosokeria
50g fariinisokeria
2 tl kanelia
ripaus muskottia
Omenapiirakka ohje:
1. Valmista ensin omenatäyte:
Kiehauta pannulla voi, fariinisokeri ja muscovadosokeri.
Lisää omenanpalat ja kaneli ja muskotti. Anna omenanpalojen kiehua kannen alla miedolla lämmöllä n. 15min.
2. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, soda ja sulatettu voi.
3. Ota seoksesta 1 lasillinen sivuun.
4. Lisää loppuihin 1 lasi piimää ja munat
5. Levitä pohja pellille. Lisää päälle omenanpalat (älä lisää kaikkea sokerinestettä, jossa omenat ovat kiehuneet)
6. Levitä omenoiden päälle sivuun otettu lasillinen murua.
7. Paista 220°C:ssa n.15 min.
Lasini oli kooltaan n.2 dl
Tein tämän ohjeen pieneen n.33x33cm uunipellilliseen.
Piiraan kanssa sopii myös hyvin vaniljakastike tai vaniljajäätelö.
Kuinka tästä saisi muokattua sen puolukkaisen version tai vaikkapa raparperipiiraan?
VastaaPoista