Olen
pitkään halunnut testata jotain helppoa ja nopeatekoista juustokakkua, joten tässäpä sellainen ohje. Piparkakku tuo tämän kakun pohjaan ihanan jouluisen maun, pehmeässä moussessa on kirpeää punaviinimarja ja puolukkaa, sekä
herkullisia makoisia fudge-paloja, kuorrutuksen makoisa kinuski kruunaa tämän jouluisen herkun. Ajatus ja kipinä tähän herkkuun syntyi nettiä selailemalla ja lopullinen innostus tuli ystävältäni Liisalta, joka oli tehnyt meille puolukkaista
kinuskikakkua kyläillessämme hänen luonaan. Ajattelin siis kehitellä myös jonkinlaisen oman versioni tästä.
JOULUINEN JUUSTOKAKKU:
Pohja:
200g piparkakkuja
25g mantelirouhetta
25g mantelijauhoja
100g voita
Täyte:
6 dl kermaa
5 dl vaniljakastike
(Flora)
2 dl punaviinimarjaa
2 ½ dl puolukkaa
4 tl vettä
4 tl liivatejauhoa
1 ½ pussia fudge paloja
1 ½ pussia fudge paloja
Kinuskikuorrute:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
(jos haluat runsaammin kinuskia kuorrutteeseen ja teet kakun 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, voit hyvin laittaa kinuskiin 3 dl kermaa ja 3 dl fariinisokeria! )
(jos haluat runsaammin kinuskia kuorrutteeseen ja teet kakun 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, voit hyvin laittaa kinuskiin 3 dl kermaa ja 3 dl fariinisokeria! )
Koristeeksi:
Piparin palasia
½ pussia fudgen paloja
punaviinimarjoja tai puolukoita
(osan marjoista voit pyöritellä tomusokerissa niin saat niistä valkoisia.)
1. Pohja: Sulata voi ja
lisää joukkoon murennetut piparit ja mantelirouhe ja –jauhe.
2. Levitä pohja leivinpaperilla
vuorattuun irtopohjavuokaan (24-26cm) ja painele tasaiseksi pohjalle.
3. Täyte: Vaahdota kerma.
4. Lisää joukkoon
vaniljakastike ja sekoita tasaiseksi.
5. Soseuta lämmitetyt
marjat ja lisää joukkoon valmistettu liivate ja sekoita tasaiseksi. Lisää
marjaseos kerma-vaniljavaahdon sekaan. Sekoita täyte tasaiseksi ja lisää pohjan
päälle.
6. Anna kakun hyytyä
muutaman tunnin tai mielellään vaikka yön yli ennen koristelua.
7. Keitä kinuskia n.10-15 minuuttia tai kunnes kylmään vesilasiin tiputettu pisara on siisti pallo vesilasin pohjalla.
8. Valuta valmis hieman
jäähtynyt kinuski kakun päälle.
9. Koristele kakku piparinmurusin, fudgepaloin ja marjoin.
Tulin sitten pökänneeksi sormet ja kännykkäni juuri ennen kakun kuvaamista kakun kylkeen ja sehän komiasti lähti leviämään... Hyvää oli silti ja onneksi sain jonkunlaiset kuvatkin otettua vahingosta huolimatta. :)
Ihanalta maistui!
VastaaPoistaAnna
Kiitos Anna! Hyvässä seurassa kaikki maituu ihanalta! :) Kiitos teille! <3
PoistaHups heijaa, mutta tekevälle sattuu! Makuhan se on pääasia :D Mäkin sain just laitettua sen oman versioini blogiin, kiva että se oli innoittajana.
VastaaPoistaNo sanos muuta. Oli kyllä hauska sattuma kun olit tehnyt just tuota kakkua kun olin selaillut eri versioita netistä ja miettinyt että viittinkö tehdä kun en ole oikein puolukan ystävä. Mutta hyvää oli joten päätin testata ja hyvää tuli! :) Kiitos vielä viimeisestä Liisa, ne leivät oli kans älyttömän hyviä! :)
PoistaIhanalta näyttävä kakku! Tekee mieli testata, mutta täällä ei myydä fudge-paloja pusseissa, vain irtokarkkihyllyssä. Paljonko tuo 1,5 pussia on grammoissa?
VastaaPoista