sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 10. luukku - Jouluinen juustokakku

Olen pitkään halunnut testata jotain helppoa ja nopeatekoista juustokakkua, joten tässäpä sellainen ohje. Piparkakku tuo tämän kakun pohjaan ihanan jouluisen maun, pehmeässä moussessa on kirpeää punaviinimarja ja puolukkaa, sekä herkullisia makoisia fudge-paloja, kuorrutuksen makoisa kinuski kruunaa tämän jouluisen herkun. Ajatus ja kipinä tähän herkkuun syntyi nettiä selailemalla ja lopullinen innostus tuli ystävältäni Liisalta, joka oli tehnyt meille puolukkaista kinuskikakkua kyläillessämme hänen luonaan. Ajattelin siis kehitellä myös jonkinlaisen oman versioni tästä.




JOULUINEN JUUSTOKAKKU:
Pohja:
200g piparkakkuja
25g mantelirouhetta
25g mantelijauhoja
100g voita

Täyte:
6 dl kermaa
5 dl vaniljakastike (Flora)
2 dl  punaviinimarjaa
2 ½ dl puolukkaa
4 tl vettä
4 tl liivatejauhoa
½ pussia fudge paloja 

Kinuskikuorrute:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
(jos haluat runsaammin kinuskia kuorrutteeseen ja teet kakun 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, voit hyvin laittaa kinuskiin 3 dl kermaa ja 3 dl fariinisokeria! )

Koristeeksi:
Piparin palasia
½  pussia fudgen paloja
punaviinimarjoja tai puolukoita
(osan marjoista voit pyöritellä tomusokerissa niin saat niistä valkoisia.)
JOULUINEN JUUSTOKAKKU:
1. Pohja: Sulata voi ja lisää joukkoon murennetut piparit ja mantelirouhe ja –jauhe.
2. Levitä pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24-26cm) ja painele tasaiseksi pohjalle.
3.  Täyte: Vaahdota kerma.
4. Lisää joukkoon vaniljakastike ja sekoita tasaiseksi.
5. Soseuta lämmitetyt marjat ja lisää joukkoon valmistettu liivate ja sekoita tasaiseksi. Lisää marjaseos kerma-vaniljavaahdon sekaan. Sekoita täyte tasaiseksi ja lisää pohjan päälle.
6. Anna kakun hyytyä muutaman tunnin tai mielellään vaikka yön yli ennen koristelua.
7. Keitä kinuskia n.10-15 minuuttia tai kunnes kylmään vesilasiin tiputettu pisara on siisti pallo vesilasin pohjalla.
8. Valuta valmis hieman jäähtynyt kinuski kakun päälle.
9. Koristele kakku piparinmurusin, fudgepaloin ja marjoin.
Tulin sitten pökänneeksi sormet ja kännykkäni juuri ennen kakun kuvaamista  kakun kylkeen ja sehän komiasti lähti leviämään... Hyvää oli silti ja onneksi sain jonkunlaiset kuvatkin otettua vahingosta huolimatta. :)

5 kommenttia:

  1. Ihanalta maistui!
    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Hyvässä seurassa kaikki maituu ihanalta! :) Kiitos teille! <3

      Poista
  2. Hups heijaa, mutta tekevälle sattuu! Makuhan se on pääasia :D Mäkin sain just laitettua sen oman versioini blogiin, kiva että se oli innoittajana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta. Oli kyllä hauska sattuma kun olit tehnyt just tuota kakkua kun olin selaillut eri versioita netistä ja miettinyt että viittinkö tehdä kun en ole oikein puolukan ystävä. Mutta hyvää oli joten päätin testata ja hyvää tuli! :) Kiitos vielä viimeisestä Liisa, ne leivät oli kans älyttömän hyviä! :)

      Poista
  3. Ihanalta näyttävä kakku! Tekee mieli testata, mutta täällä ei myydä fudge-paloja pusseissa, vain irtokarkkihyllyssä. Paljonko tuo 1,5 pussia on grammoissa?

    VastaaPoista