Viipalepikkuleivät ovat meillä poikien mieleen, tosin täytyy kyllä sanoa, että en ole vielä leivonnaista nähnyt joka ei noille poitsuille maistuisi! ;) Tällä kertaa maustin näitä herkullisia viipalepikkuleipiä raastetulla appelsiinin kuorella, valkosuklaahipuilla ja siirapin tilalle kokeilin laittaa muscovadosiirappia. Hyviä ja herkullisia tuli ja nämä pikkuleivät kestävät hyvin vaikka pakastamistakin.
Tällä kertaa apurina leipomisessa oli ihana suloinen esikoispoikani 3,5v, hänellä kun on ollut toiveena että leivotaan äitin kanssa. Siispä näin joulun alla olen varannut meille aina päivittäin pienen hetken ja päättänyt että leivomme sen mukaan jotain pientä ja helppoa mitä pikkumies kulloinkin toivoo. :)
APPELSIINI-VALKOSUKLAA VIIPALEPIKKULEIVÄT:
200g voita
2 1/4 dl sokeria
1 muna
3 rkl muscovadosiirappia
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
1 appelsiinin raastettu kuori
100g valkosuklaahippuja (esim. Dan Sucker tai pilkottuja valkosuklaanpaloja)
APPELSIINI-VALKOSUKLAA VIIPALEPIKKULEIVÄT OHJE:
1. Vaahdota voi ja sokeri
2. lisää kananmuna ja raastettu appelsiinin kuori
3. Lisää muscovadosiirappi
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
5. Lisää lopuksi suklaanpalat
6. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele uunipellille n.2cm paksuisiksi tangoiksi
7. Paista 200°C:ssa n.8-10 min tai kunnes pinta on saanut hieman väriä
8. Paloittele kuumat keksitangot sopivan mittaisiksi palasiksi terävällä veitsellä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti