APPELSIINIKUPPIKAKUT
POHJA:
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl
vehnäjauhoa
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
0,5 dl
appelsiinimehua (mieluiten tuorepuristettua)
2 appelsiinin
raastettu kuori
100 g Fazerina
suklaata
1 pätkispussi (140g)
Kuorrute:
2 dl kermaa
100g
maitosuklaata
100g After
Eight suklaata
Koristeluun:
Sokerimassasta
tehtyjä pieniä kukkia tai esim helmiä ja valmiita lumihiutaleita Dr Oetker.
OHJE
1. vaahdota
huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää munat
yksitellen hyvin vatkaten.
3. Lisää
appelsiinimehu ja raastettu appelsiinin kuori.
4. Lisää
keskenään sekoitetut kuivat aineet.
(tässä
vaiheessa on hyvä siirtyä vatkaamaan puukapustalla tms, eikä vatkata liikaa)
5. Lisää
pilkotut suklaat.
6. Jaa taikina
pieniin kuppikakkuihin.
7. Paista
175°C:ssa n.20 min.
8. Valmista
täyte: Lämmitä kerma kattilassa, ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaat. Sekoita kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä täysin kylmäksi ja vaahdota suklaakerma sopivaksi sähkövatkaimella.
9. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele kuppikakut.
Herkullisilta vaikuttavat nämäkin, aion kuitenkin tehdä jouluksi luumusuklaakonjakkikakun ohjeellasi. Se vaikuttaa aivan vastustamattomalta :p
VastaaPoista