torstai 4. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 4. luukku - fazerina suklaapiirakka

Suklaapiirakka on ihanan helppo tehdä ja se on myös herkullista. Ohje on lähtöjään mummoltani ja näin joulun kunniaksi lisäsin pohjaan ihanaa herkullista fazeriinaa ja yllätysyllätys!!! appelsiinia! :) Mehevää ja maukasta, ihanan suklaista ja nautittuna kylmän maidon kanssa tämä on kyllä ihan parasta! :)

Tämänkertainen päivitys meni aika tiukalle, mutta onhan tässä vielä muutama minuutti tätä vuorokautta jäljellä. Valitettavasti siis myös kuva tästä herkusta tulee vasta huomenna tai viikonlopun aikana. :)

APPELSIINISUKLAAPIIRAKKA:
4 munaa
2,7 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniliinisokeria
1 dl kermaa
1 dl appelsiinimehua (tuorepuristettua)
200g voita
1 appelsiinin raastettu kuori
1 fazerina suklaalevy (raastettuna)


KUORRUTUS:
100g voita
4 rkl vahvaa kahvia
4 rkl appelsiinimehua (tuorepuristettua)
1 rkl kaakaojauhetta (tai halutessasi tummemman päällisen lisää 2 rkl)
1 pkt tomusokeria
2 tl vaniljasokeria


PINNALLE:
Raastettu fazerina-levy
Strösseleitä, helmiä, koristeita tms..


APPELSIINILLA HÖYSTETTY SUKLAAPIIRAKKA OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut aineet, kerma ja appelsiinimehu ja sulatettu voi.
3. Lisää lopuksi raastettu appelsiininkuori ja Fazerina.
4. Paista 175C:ssa n.30 minuuttia.
5. Valmista kuorrute: Sulata voi, lisää appelsiinimehu ja kahvi, lisää lopuksi tomusokeri ja vaniljasokeri.
6. Levitä päällinen hieman jäähtyneen piiraan päälle ja koristele.
7. Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi palasiksi.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulta! Tätä on kokeiltava itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihanan herkullista ja sopii hyvin makean ystäville!!! :)

      Poista