Tämä kääretorttu kätkee sisäänsä täyteläisen rommirusina-valkosuklaatäytteen. Suklaisessa pohjassa
rouskuvat mantelirouhe ja piparkakun palaset. Koristeeksi se on saanut herkullisen suklaakuorrutteen, valkosuklaarouhetta ja suklaarusinoita.
ROMMIRUSINA KÄÄRETORTTU:
Pohja:
3 munaa
1dl sokeria
100g tummaa suklaata
50g voita
100g tummaa suklaata
50g voita
1 dl perunajauhoja
50g mantelirouhetta
40g murennettua piparkakkua
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Rommirusinat:
50 g rusinoita
1/2 dl rommia
Täyte:
200g Rahkaa (Lidl piparinmakuinen rahka)
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200g valkosuklaata
2 dl kermaa vaahdotettuna
rommirusinoita
Kuorrutus:
100g tummaa suklaata
1 dl kermaa
30 g voita
2 tl vaniljasokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi: Suklaarusinoita, raastettua valkosuklaata
ROMMIRUSINA KÄÄRETORTTU OHJE:
Valmista rommirusinat vaikka jo edellisenä iltana: Lisää rommiin rusinat ja anna olla yön yli lasissa.
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää sulatettu suklaa ja sulatettu voi.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Paista pohja 200°C:ssa n.10 min. Kumoa lämmin pohja sokeroidulle leivinpaperille.
5. Valmista täyte: Sekoita rahka ja sokerit. Lisää sulatettu valkosuklaa. Lisää rommirusinat ja lopuksi vaahdotettu kerma.
6. Levitä täyte vielä ehkä hivenen lämpimän pohjan päälle ja kääri.
7. Anna kääretortun levätä yön yli jääkaapissa.
8. Valmista kuorrutus: Lämmitä maito kattilassa miltei kiehuvaksi. Lisää joukkoon suklaa ja anna sulaa. Lisää lopuksi voi ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
8. Koristele jäähtynyt kääretorttu.
VINKKEJÄ:
Tein kääretorttupohjan hieman normaalia pienemmälle uunipellille.
Kääretorttupohja on melko mureneva mantelirouheen ja piparkakkujen vuoksi, joten käärimisen kanssa kannattaa olla kärsivällinen. Ja mikäli kaikki ei mene ihan putkeen, kuorrutteella saa korjattua paljon! ;)
ROMMIRUSINA KÄÄRETORTTU OHJE:
Valmista rommirusinat vaikka jo edellisenä iltana: Lisää rommiin rusinat ja anna olla yön yli lasissa.
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää sulatettu suklaa ja sulatettu voi.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Paista pohja 200°C:ssa n.10 min. Kumoa lämmin pohja sokeroidulle leivinpaperille.
5. Valmista täyte: Sekoita rahka ja sokerit. Lisää sulatettu valkosuklaa. Lisää rommirusinat ja lopuksi vaahdotettu kerma.
6. Levitä täyte vielä ehkä hivenen lämpimän pohjan päälle ja kääri.
7. Anna kääretortun levätä yön yli jääkaapissa.
8. Valmista kuorrutus: Lämmitä maito kattilassa miltei kiehuvaksi. Lisää joukkoon suklaa ja anna sulaa. Lisää lopuksi voi ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
8. Koristele jäähtynyt kääretorttu.
VINKKEJÄ:
Tein kääretorttupohjan hieman normaalia pienemmälle uunipellille.
Kääretorttupohja on melko mureneva mantelirouheen ja piparkakkujen vuoksi, joten käärimisen kanssa kannattaa olla kärsivällinen. Ja mikäli kaikki ei mene ihan putkeen, kuorrutteella saa korjattua paljon! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti