lauantai 6. heinäkuuta 2013

Suklaapiirakka


Suklaapiirakka
Suklaapiirakka on erityisesti pikkuväen herkku, mutta maistuu toki muillekin herkkusuille. Pohja on kuohkea ja kevyen suklainen ja päällinen makoisa. Tällä kertaa lisäsin suklaapiirakan pohjaan ja kuorrutteen päälle lisäksi pätkisrouhetta ystäväni toivomuksen mukaisesti, mutta suklaapiirakka on makoisaa toki ilman pätkistäkin.

POHJA:
4 munaa
2,7 dl sokeria
2 dl kermaa / maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
200g voita (sulatettua)

KUORRUTE:
100g voita
7 rkl kahvia (keitettyä ja jäähtynyttä, kahvi saa olla melko vahvaakin)
1 pkt tomusokeria (mahdollisesti vähän enemmänkin)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut jauhot, sulatettu rasva ja kerma/maito
(halutessasi lisää raastettua pätkistä taikinaan ½ pätkispussillista)

3. Paista 175°C n 20 min
4. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi ja lisää hieman jäähtyneen piiraan päälle.
5. Koristele kuorrute vielä nomparelleilla (ja halutessasi pätkisrouheella)


KAUPPALISTA:
Sokeria
Munia
Kermaa /maitoa
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Kaakaojauhetta
Voita
Tomusokeria
Nomparellia
(halutessa Pätkispussi)

VINKKEJÄ:
Ohje on uunipellilliseen. Uunipelli johon piiraan tein on sisämitoiltaan 33x41cm.  Pienemmälle pellille tehtäessä pohjasta saa vastaavasti korkeamman.

Pohjaan voi käyttää joko kermaa tai maitoa. Maidolla tulee hieman kevyempi koostumus kun kermalla mauta tulee taas täyteläisempi.

Päällinen on hyvä levittää hieman lämpimän piiraan päälle ja koristella se myös heti, että koristeet jäävät kiinni pintaan.

Tomusokeria kannattaa olla hieman ylimääräistä, koska mikäli kuorrutus on liian juoksevaa, on siihen hyvä lisätä hieman tomusokeria.

Piirakka kannattaa leikata paloihin vasta kun se on jäähtynyt.

1 kommentti:

  1. Hyvän näköistä! Sinulla on tosi kivan blogi ja linkitän sen. Jos sinulla on aikaa tule vierailulle minunkin blogiin. :)

    VastaaPoista