perjantai 13. joulukuuta 2013

Maailman parhaat viipalepikkuleivät 13. luukku



Nämä pikkuleivät ovat erittäin helpot ja nopeat tehdä ja sen lisäksi ne ovat todella herkullisia!  :) Ohjeen olen saanut aikanaan äidiltäni ja muistan myös tätini tehneen näitä herkullisia pikkuleipiä. Näistä voi tehdä isoja paloja kuin Wilhelmiina-keksit tai pienempiä napostelupalasia. Päälle voi halutessa vaikka pursottaa koristeita suklaalla.

MAAILMAN PARHAAT VIIPALEPIKKULEIVÄT:
200 g voita
2 ¼ dl sokeria
1 keltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

VIIPALEPIKKULEIVÄT OHJE:
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää keltuainen, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Jaa taikina osiin  (6 kpl) ja pyörittele n. 2 cm paksuisia pitkiä tankoja uuninpellille.
3. Paista 200°C:ssa n. 8-10 min tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskehtavan värin.
4. Leikkaa pikkuleivät lämpiminä vinosuuntaan.

KAUPPALISTA:
Voita
Sokeria
Munia
Siirappia
Vaniljasokeria
Vehnäjauhoja
Soodaa

VINKKEJÄ:
Pikkuleivät kannattaa laittaa paloiksi jo miltei heti niiden tultua uunista, näin ne ovat vielä pehmeitä. Paloittelemisen jälkeen pikkuleivät voi jättää hyvin vielä pellille jäähtymään.


4 kommenttia:

  1. Äidin leipomukset on aina maailman parhaita :)

    VastaaPoista
  2. No olipas hyviä...��

    VastaaPoista
  3. Olisko nää ollu sellasesta ruokaohjekortistosta, Kotikokki?

    VastaaPoista
  4. Valtavan ihania.kaikki ovat tykänneet🥰

    VastaaPoista