Nämä
pikkuleivät ovat erittäin helpot ja nopeat tehdä ja sen lisäksi ne ovat todella
herkullisia! :) Ohjeen olen saanut aikanaan äidiltäni ja muistan myös tätini tehneen näitä herkullisia pikkuleipiä. Näistä voi tehdä isoja paloja kuin
Wilhelmiina-keksit tai pienempiä napostelupalasia. Päälle voi halutessa vaikka
pursottaa koristeita suklaalla.
MAAILMAN PARHAAT VIIPALEPIKKULEIVÄT:
200 g voita
2 ¼ dl sokeria
1 keltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
VIIPALEPIKKULEIVÄT OHJE:
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää keltuainen, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat
aineet.
3. Jaa taikina osiin (6 kpl) ja pyörittele n. 2 cm paksuisia pitkiä
tankoja uuninpellille.
3. Paista 200°C:ssa n. 8-10 min tai kunnes pinta on saanut
kauniin ruskehtavan värin.
4. Leikkaa pikkuleivät lämpiminä vinosuuntaan.
KAUPPALISTA:
Voita
Sokeria
Munia
Siirappia
Vaniljasokeria
Vehnäjauhoja
Soodaa
VINKKEJÄ:
Pikkuleivät kannattaa laittaa paloiksi jo miltei heti niiden tultua uunista, näin ne ovat vielä pehmeitä. Paloittelemisen jälkeen pikkuleivät voi jättää hyvin vielä pellille jäähtymään.
Äidin leipomukset on aina maailman parhaita :)
VastaaPoistaNo olipas hyviä...��
VastaaPoistaOlisko nää ollu sellasesta ruokaohjekortistosta, Kotikokki?
VastaaPoistaValtavan ihania.kaikki ovat tykänneet🥰
VastaaPoista