sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kahvisuklaakakku


Kahvisuklaakakku
Tämä herkullisen pehmeä ja täyteläisen suklainen kahvinen kakku sai viikonloppuna erinomaiset arvostelut tiukalta makuraadilta. Herkkuihin tottunut aviomieheni totesi tämän olevan “parasta kakkua mitä olet tehnyt” ja makeasta harvoin piittaava appiukko totesi, että “tämä on kyllä erittäin onnistunut makea kakku, sopii hyvin näin aikuiseen makuun”. Kakun suklaapohja on todella mehevän pehmeä ja kahvin maku tulee sopivasti esiin. Valkosuklaamousse ja lakkahillo välissä ovat herkkullisen makeita ja kuorrutteen kahvilla höystetty tummasuklaa on kerrassaan ihanaa. Ohje on hieman muunneltu yhdestä paholaisenkakun reseptistä.

KAHVINEN SUKLAAKAKKU:
110 g tummaa suklaata 
1 ½ dl ranskankermaa
175g muscovadosokeria
115g voita (huoneenlämpöistä)
2 dl sokeria
2 munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 ¾ dl vahvaa kahvia

VALKOSUKLAAMOUSSE:
2 dl kermaa
300g valkosuklaata
1 muna
1 dl sokeria
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
½ sitruunan mehu
2 tl liivatejauhoa

PÄÄLLINEN:
125 g tummaa suklaata
40 g voita
4 rkl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun sulatettua valkosuklaata pari palaa (n.40g), johon on sekoitettu 1 rkl vahvaa kahvia ja n.10g voita.
(Halutessasi kakun pinnasta monivärisen voit vielä lisäksi sulattaa pari palaa valkosuklaata (n.40g), johon on sekoitettu pelkästään n.10 voita)
Kakun päälle voit halutessasi raastaa myös vielä hieman valkosuklaata ja tummaa suklaata.

OHJE:
1. Laita suklaa, muscovadosokeri ja ranskankerma paksupohjaiseen kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos on tasaista. Älä anna seoksen kuumentua liikaa. Ota kattila liedeltä ja laita sivuun
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi
3. Lisää voin joukkoon sokeri ja vaahdota hyvin
4. Lisää munat yksitellen ja vaahdota hyvin
5. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kahvi (tässä vaiheessa siirry sekoittamaan käsin ja sekoita niin vähän kuin mahdollista)
6. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula
7. Jaa taikina voideltuihin vuokiin (3 kpl) ja paista175°C:ssa n.25-30 min riippuen vuoan koosta

Anna kakkujen jäähtyä n.5min ennen kuin kumoat ne.
Kun kumoat kakut, laita ne heti mielellään kakkukuvun alle, koska näin pohjasta jää ihanan pehmeä.
Ennen kakun kokoamista anna pohjien jäähtyä täysin. 

Valmista valkosuklaamousse:
1. Vaahdota kerma
2. Sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, muna ja sokeri
3. Lisää tuorejuustoseokseen sulatettu valkosuklaa
4. Lisää valmis hieman jäähtynyt liivateseos seokseen
(Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Laita kattilaan puristettu sitruunamehu ja liivate, lämmitä pienellä lämmöllä ja sekoita koko ajan kunnes liivate on sulanut. Älä anna kiehahtaa. Anna liivatesitruunaseoksen jäähtyä ennen kuin lisäät sen taikinaan)

5. Lisää lopuksi kerma

8. Kokoa kakku esim leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (ilman pohjaa). Ensin joka väliin tulee lakkahilloa ja tämän päälle valkosuklaamoussea
9. Anna kakun olla jääkaapissa muutaman tunnin (mielellään yön yli) ennen koristelua

10. Koristele kakku

KAUPPALISTA:
Tummaa suklaata 
Ranskankermaa
Muscovadosokeria
Vehnäjauhoja
Kaakaojauhetta
Vaniljasokeria
Ruokasoodaa
Sokeria
Munia
Kahvia
Kermaa
Valkosuklaata
Maustamatonta tuorejuustoa 200g
Sitruuna
Liivatejauhoa
VINKKEJÄ:
Paistoin kakun kolmessa n.23cm halkaisijaltaan olevassa irtopohjavuoassa. Kakun voi toki paistaa myös pienemmissä vuoissa, näin saat tuhdimmat välikappaleet. Kakku on todella pehmeä, joten tämän vuoksi sitä on hieman haasteellista leikata, mutta toki kakun voi koittaa paistaa myös yhdessä vuoassa, tällöin paistoaika saattaa olla pidempi kuin tuo 30 min.

Käytin kahvina tässä kakussa Wienerwalzerin pähkinäsuklaakahvia, josta tein melkoisen vahvaa.


Tämä suklainen herkku kannattaa ehdottomasti tehdä jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua niin maku pääsee parhaiten esiin.

Kakku kannattaa tarjota huoneenlämpöisenä, joten nosta se esille jo n ½ - 1h ennen tarjoilua.

Saat kauniin marmoroinnin kakun pintaan laittamalla muutamaan kohtaan tumman suklaan päälle 1 tl valkosuklaasulaa ja vetämällä tämän jälkeen veitsellä kevyesti valkosuklaan keskeltä muutamaan eri suuntaan. Näin pintaan muodostuu kauniita kuvioita.


Lakkahillona käytin Lidlin lakkahilloa, on tosi hyvää ja myös edullista! :)

15 kommenttia:

  1. Onpa ihanan näköistä. :)

    VastaaPoista
  2. Nam, vaikuttaa todella herkulliselta. Menee ehdottomasti kokeiluun, en tosin tiedä vielä miten. Minulla ei ole kolmea samankokoista vuokaa. Mitä luulet, pysyisiköhän taikina aloillaan, jos muotoilisi pohjat leivinpaperille irtopohjavuoan reunojen avulla? Näin ruukaan tehdä omenahyveen pohjien kanssa, siinä se onnistuu.

    Pikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu varmasti niinkin. Ja olen kyllä kerran halkaissut yhden pohjan kahtia kun löytyi vain kaksi saman kokoista vuokaa. Tämä toimi hyvin! Kolmeen voi olla haasteellista halkaista, koska pohja on melkoisen mehevä, mutta saattaahan tuo niinkin onnistua jos halkaisee kakun jääkaappikylmänä. :)

      Poista
  3. Tämä on taatusti aivan ihanaa kakkua! Vesi tulee kielelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä, ja maku vain paranee kun kakku saa oleentua pari päivää jääkaapissa! :)

      Poista
  4. Oi nam, vitsi miten herkullisen näköinen tuo kakkupala! Tää on kyllä varmasti super hyvää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä herkkua. Suosittelen lämpimästi testaamaan!:)

      Poista
  5. Mitenkähän mahtaa käydä tavallinen maitosuklaa."Vierastan" tummaa suklaata.Kannattais varmaan kokeilla mutta...Ohje tuntuu kyllä kokeilemisen arvoiselta.Tein valkosuklaa(mustikka)juustokakun ja kyllä tuli kehuja.Ainakin 10 uutta blogisi saeuraaja sait niiltä synttäreiltä.KIITOS makoisista ohjeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä vaaleaa suklaata, jos ei nyt pohjaan niin ainakin kuorrutteeseen, on varmasti hyvä niinkin. Itse olen myös enemmän maitosuklaan ystävä, mutta tähän kakkuun kyllä sopii hyvin tämä tumma suklaa. Lisäksi en juo ollenkaan kahvia, mutta tässä kakussa se kahvin maku on jotenkin todella hyvä! :)

      Ps: Kiitos palautteesta! :)

      Poista
  6. Oi, suklaan rakastajan tätä kakkua on tehtävä! Lisäsin ihanan blogisi omalle blogilistalleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Ninnuli! Kiitos palautteesta. Kävin myös blogissasi vierailulla, ihanan näköistä! :)

      Poista
  7. Näyttää hyvältä. Onko ideoita mikä muu hillo voisi sopia kakkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelmahillo vois olla aika kiva? Tai viinimarjahillo? Ne tuli ainakin näin ensimmäisenä mieleen. Itse tykkään kyllä tässä kakussa lakasta tosi paljon. :)

      Poista
  8. Hei. Miten pohjien pakastaminen? Jos on pehmeä pohja, niin mureneeko pakastuksen jälkeen?

    VastaaPoista