Kahvisuklaakakku
Tämä herkullisen pehmeä ja täyteläisen
suklainen kahvinen kakku sai viikonloppuna erinomaiset arvostelut tiukalta
makuraadilta. Herkkuihin tottunut aviomieheni totesi tämän olevan “parasta
kakkua mitä olet tehnyt” ja makeasta harvoin piittaava appiukko totesi, että
“tämä on kyllä erittäin onnistunut makea kakku, sopii hyvin näin aikuiseen
makuun”. Kakun suklaapohja on todella mehevän pehmeä ja kahvin maku tulee
sopivasti esiin. Valkosuklaamousse ja lakkahillo välissä ovat herkkullisen
makeita ja kuorrutteen kahvilla höystetty tummasuklaa on kerrassaan ihanaa.
Ohje on hieman muunneltu yhdestä paholaisenkakun reseptistä.
KAHVINEN SUKLAAKAKKU:
110 g tummaa suklaata
1 ½ dl ranskankermaa
175g muscovadosokeria
115g voita (huoneenlämpöistä)
2 dl sokeria
2 dl sokeria
2 munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
4 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 ¾ dl vahvaa kahvia
VALKOSUKLAAMOUSSE:
2 dl kermaa
300g valkosuklaata
1 muna
1 dl sokeria
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
½ sitruunan mehu
2 tl liivatejauhoa
PÄÄLLINEN:
125 g tummaa suklaata
40 g voita
4 rkl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun sulatettua valkosuklaata pari palaa (n.40g), johon on sekoitettu 1 rkl vahvaa kahvia ja n.10g voita.
(Halutessasi kakun pinnasta monivärisen voit vielä
lisäksi sulattaa pari palaa valkosuklaata (n.40g), johon on sekoitettu pelkästään n.10 voita)
Kakun päälle voit halutessasi raastaa myös vielä
hieman valkosuklaata ja tummaa suklaata.
OHJE:
1. Laita suklaa, muscovadosokeri ja ranskankerma
paksupohjaiseen kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen
kunnes seos on tasaista. Älä anna seoksen kuumentua liikaa. Ota kattila
liedeltä ja laita sivuun
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi
3. Lisää voin joukkoon sokeri ja vaahdota hyvin
4. Lisää munat yksitellen ja vaahdota hyvin
5. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja
kahvi (tässä vaiheessa siirry sekoittamaan käsin ja sekoita niin vähän kuin
mahdollista)
6. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula
7. Jaa taikina voideltuihin vuokiin (3 kpl) ja paista175°C:ssa
n.25-30 min riippuen vuoan koosta
Anna kakkujen jäähtyä n.5min ennen kuin kumoat ne.
Kun
kumoat kakut, laita ne heti mielellään kakkukuvun alle, koska näin pohjasta jää
ihanan pehmeä.
Ennen kakun kokoamista anna pohjien jäähtyä täysin.
Valmista valkosuklaamousse:
1. Vaahdota kerma
2. Sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, muna ja sokeri
3. Lisää tuorejuustoseokseen sulatettu valkosuklaa
4. Lisää valmis hieman jäähtynyt liivateseos seokseen
(Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Laita
kattilaan puristettu sitruunamehu ja liivate, lämmitä pienellä lämmöllä ja
sekoita koko ajan kunnes liivate on sulanut. Älä anna kiehahtaa. Anna
liivatesitruunaseoksen jäähtyä ennen kuin lisäät sen taikinaan)
5. Lisää lopuksi kerma
8. Kokoa kakku esim leivinpaperilla vuorattuun
irtopohjavuokaan (ilman pohjaa). Ensin joka väliin tulee lakkahilloa ja tämän
päälle valkosuklaamoussea
9. Anna kakun olla jääkaapissa muutaman tunnin (mielellään
yön yli) ennen koristelua
KAUPPALISTA:
Tummaa suklaata
Ranskankermaa
Muscovadosokeria
Vehnäjauhoja
Kaakaojauhetta
Vaniljasokeria
Ruokasoodaa
Sokeria
Munia
Kahvia
Kermaa
Valkosuklaata
Maustamatonta tuorejuustoa 200g
Sitruuna
Liivatejauhoa
Paistoin kakun kolmessa n.23cm halkaisijaltaan olevassa irtopohjavuoassa. Kakun voi toki paistaa myös pienemmissä vuoissa, näin saat tuhdimmat välikappaleet. Kakku on todella pehmeä, joten tämän vuoksi sitä on hieman haasteellista leikata, mutta toki kakun voi koittaa paistaa myös yhdessä vuoassa, tällöin paistoaika saattaa olla pidempi kuin tuo 30 min.
Käytin kahvina tässä kakussa Wienerwalzerin pähkinäsuklaakahvia, josta tein melkoisen vahvaa.
Tämä suklainen herkku kannattaa ehdottomasti tehdä jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua niin maku pääsee parhaiten esiin.
Kakku kannattaa tarjota huoneenlämpöisenä, joten nosta se
esille jo n ½ - 1h ennen tarjoilua.
Saat kauniin marmoroinnin kakun pintaan laittamalla
muutamaan kohtaan tumman suklaan päälle 1 tl valkosuklaasulaa ja vetämällä
tämän jälkeen veitsellä kevyesti valkosuklaan keskeltä muutamaan eri suuntaan.
Näin pintaan muodostuu kauniita kuvioita.
Lakkahillona käytin Lidlin lakkahilloa, on tosi hyvää ja myös edullista! :)
Lakkahillona käytin Lidlin lakkahilloa, on tosi hyvää ja myös edullista! :)
Onpa ihanan näköistä. :)
VastaaPoistaJa makuista!!! :)
PoistaNam, vaikuttaa todella herkulliselta. Menee ehdottomasti kokeiluun, en tosin tiedä vielä miten. Minulla ei ole kolmea samankokoista vuokaa. Mitä luulet, pysyisiköhän taikina aloillaan, jos muotoilisi pohjat leivinpaperille irtopohjavuoan reunojen avulla? Näin ruukaan tehdä omenahyveen pohjien kanssa, siinä se onnistuu.
VastaaPoistaPikka
Onnistuu varmasti niinkin. Ja olen kyllä kerran halkaissut yhden pohjan kahtia kun löytyi vain kaksi saman kokoista vuokaa. Tämä toimi hyvin! Kolmeen voi olla haasteellista halkaista, koska pohja on melkoisen mehevä, mutta saattaahan tuo niinkin onnistua jos halkaisee kakun jääkaappikylmänä. :)
PoistaTämä on taatusti aivan ihanaa kakkua! Vesi tulee kielelle! :)
VastaaPoistaOn kyllä, ja maku vain paranee kun kakku saa oleentua pari päivää jääkaapissa! :)
PoistaOi nam, vitsi miten herkullisen näköinen tuo kakkupala! Tää on kyllä varmasti super hyvää :-)
VastaaPoistaOn kyllä herkkua. Suosittelen lämpimästi testaamaan!:)
PoistaMitenkähän mahtaa käydä tavallinen maitosuklaa."Vierastan" tummaa suklaata.Kannattais varmaan kokeilla mutta...Ohje tuntuu kyllä kokeilemisen arvoiselta.Tein valkosuklaa(mustikka)juustokakun ja kyllä tuli kehuja.Ainakin 10 uutta blogisi saeuraaja sait niiltä synttäreiltä.KIITOS makoisista ohjeista.
VastaaPoistaTestaa ihmeessä vaaleaa suklaata, jos ei nyt pohjaan niin ainakin kuorrutteeseen, on varmasti hyvä niinkin. Itse olen myös enemmän maitosuklaan ystävä, mutta tähän kakkuun kyllä sopii hyvin tämä tumma suklaa. Lisäksi en juo ollenkaan kahvia, mutta tässä kakussa se kahvin maku on jotenkin todella hyvä! :)
PoistaPs: Kiitos palautteesta! :)
Oi, suklaan rakastajan tätä kakkua on tehtävä! Lisäsin ihanan blogisi omalle blogilistalleni :)
VastaaPoistaMoi Ninnuli! Kiitos palautteesta. Kävin myös blogissasi vierailulla, ihanan näköistä! :)
PoistaNäyttää hyvältä. Onko ideoita mikä muu hillo voisi sopia kakkuun.
VastaaPoistaVadelmahillo vois olla aika kiva? Tai viinimarjahillo? Ne tuli ainakin näin ensimmäisenä mieleen. Itse tykkään kyllä tässä kakussa lakasta tosi paljon. :)
PoistaHei. Miten pohjien pakastaminen? Jos on pehmeä pohja, niin mureneeko pakastuksen jälkeen?
VastaaPoista