maanantai 22. syyskuuta 2014

Vaahteranlehtiä ja syksyn väriloistoa!

Sain mieleisen kakkuaiheen viime viikonloppuna, kun synttäreitään viettivät Moa ja Alma. Toiveena oli  syksyn väriloisto ja vaahteranlehtiä, muuten sain kakun suhteen vapaat kädet. Tein kakun päälle sokerimassasta isoja erivärisiä vaahteranlehtiä ja kakkua reunustamaan tuli aita, jossa roikkuivat tyttöjen nimet viirissä. Onnea Moa ja Alma!!!


Kakussa oli tumma sokerikakkupohja ja sisällä suklaamousse ja vadelmamousse. Koristeet ja päällinen ovat sokerimassaa.


Innostuin suuresti näiden lehtien tekemisestä, koska se oli varsin helppoa ja erilaisia väriyhdistelmiä oli ilo kokeilla! Lehtien tekeminen sujui yksinkertaisuudessaan seuraavasti: keräsin pihalta vaahteranlehtiä, pesin ja kuivasin ne hyvin, kaulitsin sokerimassan ohueksi (n.2mm) ja kaulitsin vaahteranlehden päälle, leikkasin terävällä veitsellä vaahteranlehden reunan myötä, poistin oikean vaahteran, siirsin sokerimassalehden pehmeälle alustalle ja ohensin pallotyökalulla kaikki reunat. Lopuksi laitoin lehdet kuivamaan erilaisiin muotoihin. Suosittelen testaamaan!!! :)



Käväisimme myös rakkaiden ystäviemme luona lauantaina pitkästä aikaa kyläilemässä ja tein samalla teemalla tuliaisiksi myös puolipyöreän täytekakun. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti