sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Sacher-kakku

Sacher-kakku on ehdottomasti kahvipöydän kruunaamaton kuningatar! Sen herkullinen suklainen maku  yhdistettynä aprikoosihillon raikkauteen on lyömätön yhdistelmä! 

POHJA:
4 munaa

2 dl sokeria
175g tummaa suklaata
200g voita
2 ½ dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
sitruunan raastettu kuori (jos on iso sitruuna, niin ¾ kuoresta riittänee)
½ sitruunan puristettu mehu

KUORRUTE:
200g maitosuklaata (esim Fazerin sininen)
75g voita

OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri

2. Lisää sulatettu suklaa (tässä vaiheessa suosittelen siirtymään sekoittamaan käsin)
3. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä voi
4. Lisää sitruunan raastettu kuori ja sitruunan puristettu mehu
5. Paista 175°C:ssa n.40 min
6. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin otat sen vuoasta



7. Halkaise jäähtynyt kakku kahtia ja lisää väliin aprikoosimarmeladi
8. Sulata täytteen suklaa ja voi ja sekoita ne keskenään. Päällystä kakku kun päällyste on valmis muotoiltavaksi.


KAUPPALISTA:
Munaa
Sokeria
Tummaa suklaata
Voita
Vehnäjauhoa
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Sitruuna
Aprikoosimarmeladia (Saarioinen)

VINKKEJÄ:
Sacherin maku vain paranee ajan myötä ja kakku mehustuu kun se saa olla täytettynä ja päällystettynä jo ennen tarjoilua, joten voit hyvin tehdä sen parikin päivää ennen tarjoilua.

Kakku on parhaan makuinen mikäli se saa olla huoneenlämmössä jo n.3h ennen tarjoilua.

Lämmin kakku kannattaa antaa oleentua n.5min ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Laita tämän jälkeen kakku kakkukupuun niin kakun kosteus ei katoa sen jäähtyessä.

Täytteen suklaan ja voin olen sulattanut aina erikseen. Suklaan voi sulattaa joko mikrossa (n.1 min) tai vesihauteessa. Suklaakuorrute on valmis koristeluun kun se on muotoiltavissa. Tässä kannattaa olla tarkkana, koska mikäli kuorrute on liian pehmeä, se valuu reunoilta pois ja mikäli se on liian jäykkää on muotoilu mahdotonta.

Olan itse käyttänyt kuorrutteessa yleensä Fazerin sinistä maitosuklaata. Mikäli haluat kuorrutteesta tummemman, voit käyttää kuorrutteessa jotain herkullista tummaa suklaata. Fazerin punaista maitosuklaata käytettäessa saat puolestaan kuorrutteesta vielä karamellisemman.




6 kommenttia:

  1. Upeat sivut Maria! On erityisen hienoa että jaat ohjeet kaikelle kansalle. Ne kun on niin usein salaisia. Aivan taatusti teen seuraavat kaakkuni näillä ohjeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Kyllähän hyväksi havaitut ja testatut reseptit pitää jakoon laittaa! :) Tosin mietin kyllä tätä itsekin pitkään, mutta tulin siihen tulokseen, että eipä se ole minulta mitään pois! Jaettu ilo on kaksinkertainen, joten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)

    VastaaPoista
  3. Nyt on elämäni ensimmäinen sacher uunissa! Kiitos ohjeesta. Jonna

    VastaaPoista
  4. Sinun tekemäsi sacher-kakku näyttää aivan täydelliseltä! Olen itse tehnyt ohjeella, jossa kananmunan keltuaiset ja valkuaiset täytyy erotella ja valkuaiset on vatkattava vaahdoksi erikseen. Sitten vaahdot kuitenkin yhdistetään. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi, osaatko sinä sanoa? Tuo sinun tekemäsi kakku näyttää ainakin tosi hyvältä, joten taidanpa ensi kerralla tehdä sinun ohjeellasi.

    VastaaPoista