sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Pätkismousse Joulukalenteri 1.luukku


Joulukalenteri 1. luukku

Joulukuu alkoi hieman erilaisissa merkeissä kuin olin alunperin aiemmin syksyllä kuvitellut. Olen nimittäin palannut takaisin "oikeiden" töiden pariin ja tällä hetkellä päätyönäni on löytää ihmisille uusia koteja ja myydä heidän vanhoja asuntojaan, eli siis kiinteistönvälittäjä on unelmatyönsä parissa jälleen! :) Tämän vuoksi herkulliset reseptit ja kakkupäivitykset ovat valitettavasti täällä blogin puolella jääneet vähemmälle. Kakkutilauksia on kuitenkin edelleen lähtenyt ja lähtee näin joulun allakin, samoin uusia reseptejä ja herkkuja kokeillaan Herkkupuodissa näin joulun alla ahkerasti! :)

Haaveenani oli tehdä joulukalenteri tänne Herkkupuodin puolelle ja kirjata ylös joulun herkullisimmat reseptit, joten katsotaan minkälaisena versiona se nyt sitten tulee.  Aiheet on jo ainakin suunniteltu jahka toteutukselle jää vain aikaa. :)

Ensimmäisestä luukusta aukeaa Pätkismousse. Se on helppo tehdä ja todella herkullista! Pätkismousse sopii hyvin täytekakun väliin täytteeksi tai jälkiruuaksi sellaisenaan tai vaikka kermavaahdon ja jäisten marjoje kera! :) Tässä ohje:

PÄTKISMOUSSE:

100 g maitosuklaata
140 g pätkistä
4 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu
1 ½ tl liivatejauhetta

1. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri
2. Sulata suklaa ja pätkis vesihauteessa ja lisää tuorejuuston sekaan
3. Lisää seokseen valmis hieman jäähtynyt liivate
4. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma


KAUPPALISTA:
Maitosuklaata
Pätkispussi
Kermaa
Tuorejuustoa
Tomusokeria
Vaniljasokeria
Sitruunan
Liivatejauhetta

VINKKEJÄ:
Kun sulatat suklaan ja pätkiksen vesihauteessa seoksesta tulee todennäköisesti yksi iso ”möykky”. Tämä ei haittaa ollenkaan. :) Voit hyvin sekoittaa lämpimän suklaamöykyn tehosekoittimella tuorejuustoseoksen mukaan.

Kannattaa olla varovainen, ettei pätkis pala kun sulatat suklaan vesihauteessa.

Olen siirtynyt sekoittamaan käsin vasta siinä vaiheessa kun lisään seokseen lopuksi kermavaahdon.


2 kommenttia:

  1. Tuleeko tätä täytettä tällä ohjeella kahteen väliin?

    VastaaPoista
  2. Sama asia kiinnostaa minuakin kuin edellistä kysyjää: minkä kokoiseen kakkuun tällä ohjeella tehty täyte riittää ja kuinka moneen väliin?

    VastaaPoista