torstai 2. lokakuuta 2014

Koko Suomi leipoo 3. jakso, Perinneleivonnaiset


Tällä kertaa päädyin tekemään kotioloissa uudemman kerran kilpailussakin tekemääni valkosuklaista mustikkapiirakkaa ja tein sen hieman isompaan vuokaan. Jätän tällä kertaa ihan suosiolla viipurinrinkelin tekemisen jollekin muulle, niitä oli kiva kokeilla kilpailussa sen yhden kerran, mutta ei niistä mitään suosikkia tullut, joten tämä herkkusuu nautti mustikkapiirakkaa katsellessaan tämän illan kolmatta Koko Suomi leipoo - jaksoa. :)

VALKOSUKLAINEN MUSTIKKAPIIRAKKA:
Pohja:

200g voita

2 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria
Mustikkamarmeladi:
300g mustikoita (ihan metsämustikoita, ei pensas! :)

100g marmeladisokeria

3 rkl vettä
Täyte:
400g tuorejuustoa (maustamatonta)
2 dl sokeria (n.80-100g)
3 munaa
300g valkosuklaata
1 sitruunan mehu
2 rkl perunajauhoa

VALKOSUKLAINEN MUSTIKKAPIIRAKKA OHJE:
Valmista pohja:
1. Sekoita voi ja sokeri
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
3. Paista pohjaa 200°C:ssa n.10 min

Valmista mustikkamarmeladi:
4. Kiehauta kattilassa 200g mustikoita ja 65g hillo-marmeladisokeria n.5 min.
Anna marmeladin hieman jäähtyä.

Valmista täyte:
5. Sekoita tuorejuusto ja sokeri.
6. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin.
7. Lisää sulatettu valkosuklaa.
8. Lisää  sitruunan mehu ja perunajauhoa.
9. Paista 150°C:ssa n.50-60min tai kunnes pinta ei ole enää hölly.  
10. Anna piiraan jäähtyä ja koristele haluamallasi. Voit halutessasi tarjoilla kakun myös ilman koristeluja. (Ohjelmassa minulla oli suunnitteilla koristella piirakka kermarahkapursotuksella, mutta se jäi tekemättä, eikä piiras sitä oikeastaan edes kaipaa!)

Tässä vähän fiiliksiä kolmannelta kuvauspäivältä:
Taas mennään, jo kolmatta jaksoa kuvataan tänään. Päivän päällimmäinen fiilis oli että voi jos saisi makuaistin takaisin, jotenkin kurja fiilis ja rupeaa vähitellen jo harmittamaan tämä mauttomuus… ;) 

Päivän aiheena oli perinneleivonnaiset ja mustikkapiirakka 2.0. Tämä oli myös yksi haastavimmista ennakkoon suunniteltavista tehtävistä, eli miten uudistaa mustikkapiirakka, Päädyin tekemään tämän reseptin oman vakioherkkuni, valkosuklaajuustokakun pohjalta. Hauska huomio oli, että kun kisan jälkeen kaikki kakut viedään aina takatilaan ja niitä saa sieltä maistella niin kun menin takatilaan oli piirakastani jäljellä enää ihan pieni murunen. Voihan olla että se oli pieni, mutta oli se kyllä hyvääkin!!! (Toim.huom.suosittelen testaamaan!!! :)

Päivän tekninen tehtävä oli jälleen kerran hiivaleivonnainen, viipurinrinkilä. Minulla ei ollut hajuakaan minkälainen koko rinkilän pitää olla, mutta hauska tehtävä joka tapauksessa ja oli mukava pohtia yhdessä kisailijoiden kanssa minkä muotoisia rinkilöitä kukin tekee. Tuo pullan tekeminen ja taikinan vaivaaminen ja työstäminen ei ole kyllä todellakaan minun vahvimpia puoliani, sitä olisi kiva kyllä harjoitella lisää, mutta kyllä kaikenlaiset kakut ovat silti lähempänä sydäntäni. Ai niin, unohdin tekovaiheessa lisätä taikinaan suolan. Jotenkin sitä tulee luettua noita reseptejä kyllä jotenkin tosi huolimattomasti, lieneekö se kiire tai jännitys. Tällä kerralla tuo rinkilä toi kolmannen sijan. Huippua! :) Ja meidän pulla/taikinapoika Tero voitti upeasti teknisen tehtävän!!! :) 

Taidonnäytetehtävä sujui ihan mukavasti, mutta pelkäsin kovasti ehtiikö kakkuni kypsyä, mutta onneksi ehti, eikä kiirettä tehtävän suhteen tällä kertaa tullut. Olipa sen verran jopa aikaa, että testasin myös pursottaa valkosuklaasta tekstin "oma maa mustikka". Aina pitää näemmä jotain pientä kikkailla, mihinkäs sitä kissa karvoistaan pääsee… ;) Ja jatkoon mennään, ihanaa!!! :)

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa tosi herkullisesta tuo mustikka-valkosuklaapiirakka. Täytyypi testailla sen tekoa itsekin. Ja esillepano sinulla on aina huikean hieno! Pidän peukkuja kisassa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen, pitääpä itsekin kokeilla. Mutta tuleeko mustikkamarmeladi siis vain päälle koristeeksi?

    VastaaPoista