sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Koko Suomi leipoo, 4. jakso- kahviset herkut

Tämä kahvinen herkkupäivitys on valitettavasti jäänyt arjen pyörityksen jalkoihin. Minulla oli tavoitteena tehdä ihana hieman tuunattu kahviherkku tähän reseptiin perustuen, mutta koska se on odottanut oikeaa hetkeään jo hyvän tovin arkisten työkiireiden vuoksi, totesin sen jäävän ihan omaksi postauksekseen ja teen sen sitten jossain vaiheessa kun ehdin. :) Tämän kisassa tehdyn ihanan kahvikakun resepti löytyy täältä MTV3:n sivuilta.
Tässä hieman ajatuksia neljännen jakson kuvauspäivältä: "Taisi olla ensimmäinen kuvauspäivä kun minä maistoin jotain, ihanaa!!!  Tänään leipomisvuorossa meillä oli kahviset herkut. Teknisen tehtävän myötä tuli testattua ensimmäistä kertaa Tiramisuakin, ihan hauska tuttavuus, vaikka en mikään varsinainen kahvin ystävä olekaan. 

Kaikki tekniset tehtävät tähän menneessä ovat olleet minulle melko outoja, paitsi se boston, jonka tekemisen myötä totesin että en osaa leipoa vissiin sitten pullaa. ;) Toisaalta ei se nyt mikään ihme olekaan että tulee outoja tehtäviä vastaan, jotenkin sitä omassa leipomisessa on tullut keskityttyä melko pitkälti niihin tuttuihin ja jo hyväksi havaittuihin resepteihin, vaikka toki sitä tulee välillä testattua uusiakin juttuja. Ja toki viime aikoina olen keskittynyt leipomisessa lähinnä erilaisiin massapintaisiin täytekakkuihin kun niihin olen kerran hurahtanut oikein kunnolla.

Oma taidonnäytetehtävän kakku osui ja onnistui tänään olosuhteisiin nähden hyvin, ihanaa! Ja tuomaristo tykkäsi mausta, mikä sen parempi palaute. Ja vaikka en kahvin ystävä olekaan, tämä kakku kyllä maistui myös minulle! :) 

Kiire ja olosuhteet tekevät tästä leipomisesta kyllä tässä kilpailussa melko haastavaa. Tällaisen moussekakun kun vääntää ihan muutamassa tunnissa niin ei se jälki välttämättä ole ihan se paras mahdollinen, mutta lohdullista on että sama tilannehan se on ajan suhteen kaikilla muillakin kisaajilla. Tosi taitavia ja ihania tyyppejä täällä on kyllä kisaamassa, ihan huikeita juttuja on väki leiponut ja on ihana huomata kuinka jokaisella on samasta taidonnäytetehtävästä aina kuitenkin niin erilaiset ja upeat luomukset! Jatkoon siis mentiin, ihanaa! :)

9 kommenttia:

 1. Onnittelut Maria! Jälleen varsinainen taideteos tuo kakkusi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Mari! :) Täyte on kyllä omasta mielestänikin tosi hyvä ja ihanan pehmeä ja kahvinen koko kakku! :)

   Poista
 2. Tämä sun kahvikakku oli kyllä ihan huikea! Tuo koristekin aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis kakku ja koristeet kruunaavat sen! Minkä verran te saitte esivalmistella kotona taidonnäytetehtäviänne varten? Vai pitikö esim. kaikki koristeetkin tehdä paikan päällä kilpailun aikana? Tätä pohdiskelimme tyttäreni kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Pipari! Koko kakku koristeineen päivineen piti tehdä paikan päällä tuossa meille annetussa ajassa, etukäteisvalmisteluja ei saanut tehdä. Se toikin juuri haastetta tuohon kisaan ja jännitin ehtiikö nuo minun sokerimassakoristeeni (se kahvikuppi ja lautanen) kuivaa ja pysyykö ne koossa kun ulkoilmassa leivotaan. Onneksi pysyi! :)

   Poista
 4. Onnea Maria tuon viikon **TÄHTILEIPURILLE**!!
  Pidän myös tyylistäsi ”Koko Suomi leipoo” keittiössä – et sähellä ja söhlää (vaikka kiire teillä varmasti siellä onkin) vaan keskityt tekemiseen.
  Tsemppiä vaan hurjasti jatkoon, liputan puolestasi!

  PS. Osaatpas myös laulaa upeasti – monitaituri siis 

  VastaaPoista
 5. Moi Maria, voisinko kysyä neuvoa kakun "kokoamisessa"? Sekoitetaanko mousset ja kreemi, ja sillä täytetään jokainen väli, vai laitetaanko jokainen erikseen omaan välikköönsä? Kiitos jo etukäteen =))

  VastaaPoista