sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Koko Suomi leipoo- 9.jakso Oma koti linnani - piparkakkutalo

"Jännnitystä kerrakseen, tänään oli vuorossa piparkakkutalo ja finaaliin karsiminen. Kisaan hakiessa mietin että pääsenkö tänne asti, joten en sitten turhaan testannut piparkakkutaloa ennen kuin vasta viikonloppuna kun kuvaukset olivat jo käynnissä. ;)" 

Tämä oli toinen kerta ikinä kun tein piparkakkutalon ja se vuoksi tuo piparkakkutalotehtävä hieman jännitti. Ensimmäinen piparkakkutalo tuli siis tehtyä keskellä "kauneinta" kesää kun treenasin sen ainoan kerran taloa tätä kisaa varten. Jännittävintä oli ehkä juuri tuo kokoaminen, koska halusin koota talon vahvalla pikeerillä testinä ihan sen vuoksi, että nyt tulevana jouluna ajattelin tehdä piparkakkutalon poikienkin kanssa ja heidän kanssaan ei sokerilla liimaaminen onnistu ilman palovammojen vaaraa! ;) Onneksi tupa pysyi kasassa!!! :)

"Teknisenä tehtävänä tänään oli lusikkaleivät. Ja minä kun kuvittelin osaavani tehdä lusikkaleipiä! ;) No tulihan niitä kyllä iso pellillinen jos toinenkin, mutta menin ja ruskistin sokeria hivenen liikaa, joten siitä tuli tummia pilkkuja leipiin. Ei se mielestäni maussa maistunut, mutta esteettisesti ei kuitenkaan kiva... 

Piparkakkutalon kanssa oli jälleen ajan kanssa haasteellista ehtiä tekemään se mitä oli suunnitellut ja hoppuhan siinä meinasi tulla. Ja jälleen tämä kylmyys.......... Joo, no ehkä huomenna sitten laitan villahousut kuvauksiin, sillä jatkossa ollaan!!! :) Upeaa on päästä finaaliin, olen todella onnellinen!!!

Piparkakkutaikinasta voisin sanoa vielä sen verran, että maikkarin ohjesivulla näkyy että olisin käyttänyt leivinjauhetta, mutta soodaahan minä käytin ja käytän piparkakuissa!!! :)


PS. Tämä postaus on valitettavasti jäänyt minulta roikkumaan, suuret pahoittelut tästä sinulle blogini lukija. Nyt poikien synttäreiden onnistuneen juhlinnan jälkeen ajattelin postata vihdoin nämä kisa-ajatukset, että pääsen huomenna aloittamaan joulukalenterin puhtaalta pöydältä.

Meillä on sairasteltu tässä viimeisen kuukauden aikana parit korvatulehdukset per poika ja angiina kaikille kaupan päälle ja yöt ovat olleet sen mukaisia, melko rikkinäisiä siis. Nyt ollaan jo onneksi kuitenkin voiton puolella, ihana hovilääkärimme Anna nimittäin tarkasti kyläillessään synttäreiden kunniaksi poitsujen korvat ja kaikki saivat "terveen paperit" joten josko uskaltaisin jo huokaista helpotuksesta ja siirtyä ilolla joulun odotukseen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti