perjantai 20. maaliskuuta 2015

Turkinpippurimarengit

Suussasulavat turkinpippurimarengit

Marengit ovat mielestäni kerrassaan herkullisia, pinnalta rapsakoita, sisältä ihanan tahmaisia, näiden herkutteluun jää koukkuun!!! Turkinpippurirouhe tuo tähän herkkuun ihanan napakan salmiakkisen lisämaun. Yhden vian olen näissäkin kyllä huomannut olevan, säilyvyys on melko huono ja marengit pelliltä ja lasikulhosta tuppaavat häviämään nopeaan tahtiin parempiin suihin, siskon kanssa tämä juuri tänään todettiin! Herkullista viikonloppua! :)


TURKINPIPPURIMARENGIT
4 valkuaista
1/2 tl suolaa
3 ½ dl sokeria
½ tl valko- tai omenaviinietikkaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl  turkinpippurirouhetta 

TURKINPIPPURIMARENGIT OHJE:
1. Vaahdota ensin valkuaisia ja suolaa.
2. Lisää noin 1/3 sokereista ja vaahdota hyvin.
3. Lisää loput sokerit, valkoviinietikka ja vaniljasokeri ja vaahdota kovaksi vaahdoksi.
4. Lisää lopuksi turkinpippurirouhe käännellen varovasti marengin joukkoon.
5. Pursota pellille haluamasi kokoisia marenkeja.
6. Paista 100  ̊C:ssa n.1h -1h 30 min riippuen marenkien koosta.
7. Anna jäähtyä. Tarjoile.
Jostain syystä kuvan värit ovat hieman mielenkiintoiset, mutta pursotettava valmis marenki on herkullisen jämäkkää ja kiiltävää ja marengit olivat valmiina hohtavan valkoisia, joskin mustin pilkuin varustettuja.

Vinkkejä:
Marenkivaahto tulee olla kiiltävää ja jämäkkää pursotettaessa.

Marenkivaahto pitää pursottaa heti kun se on valmis. (nimim. ajattelin joku kerta syödä ennen marenkien pursottamista ja ne marengit jäivät kyllä sillä kertaa pursottamatta kokonaan sokerin sulaessa valkuaisvaahdon sekaan!! ;)

Valkuaisten mukaan ei saa mennä yhtään keltuaista!

1 kommentti:

  1. Hei! Satunnaisesti olen blogiasi seurannut, mutta en ole aikaisemmin kommentoinut. "Vanhoja tuttuja" kuitenkin ollaan, olenhan nähnyt sinut telkkarissa:=). Noista marengeista nyt kuitenkin ajattelin kysyä, eli tuo satsi ilmeisesti mahtuu pellille kerralla? Taitaa olla jo useampi vuosikymmen (voi miten kuulostaa kauhealta), kun olen viimeksi marenkeja tehnyt, enkä siis osaa nyt hahmottaa tuota määrää. Sitä vaan ajattelin, että kun tuo paistoaika on noin pitkä, eikä voi seisottaa vaahdotettuna. Meillä on tulossa kuopuksen lakkijuhlat vuoden päästä keväällä ja ajattelin ruveta harjoittelemaan ajoissa:=). Tuntuisi, että noissa olisi sitä jotain poikalapsen juhlatarjoiluihin. T: Farmarin rouva

    VastaaPoista