torstai 19. maaliskuuta 2015

Herkullinen porkkanapiirakka

Herkullinen porkkanapiirakka

Porkkanapiirakka on yksi rakkaan ystäväni lempiherkuista ja viime aikoina olen itsekin innostunut tästä maukkaasta ja mehevästä herkusta, jota äitini teki meille aina lapsuudessa. Ohje on siis peräisin äidiltäni, joskin olen lisännyt siihen kaardemumman ja vaniljasokerin ja ihanan ripauksen makuun tuovat suolaiset pistaasipähkinät. Samoin pinta on saanut ripauksen makeutta valkosuklaasta, äiti kun teki kuorrutteen smetanasta, tomusokerista ja voista. Tätä herkkua suosittelen kyllä lämpimästi testaamaan!
PORKKANAPIIRAKKA:
4 munaa
4 dl sokeria
250g voita
n. 5 dl porkkanaraastetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 tl kaardemummaa
2 tl vaniljasokeria
½ - 1 dl rouhittua pistaasipähkinää 

(mikäli olet pähkinälle allerginen, voit hyvin jättää pähkinät poiskin!)

KUORRUTE:
400g tuorejuustoa
500g tomusokeria
200g valkosuklaata (+muutama pala koristeeksi rouhittavaksi päälle)
50g voita


KORISTEEKSI: raastettua porkkanaa, raastettua valkosuklaata rouhittua pistaasipähkinää
PORKKANAPIIRAKKA OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää porkkanaraaste. 

(tästä vaiheesta lähtien siirryn sekoittamaan käsin ja sekoitan mahdollisimman vähän)
3. Lisää vuorotellen voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Paista 175 ̊C:ssa n.25 minuuttia.
5. Anna pohjan jäähtyä ja jaa kahtia.
6. Valmista täyte: sekoita tuorejuusto ja tomusokeri, lisää sulatettu hieman jäähtynyt voi ja lopuksi sulatettu valkosuklaa.
7. Levitä piiraan välikerrokseen puolet kuorrutteesta.
8. Levitä piiraan päälle loput kuorrutteesta ja koristele raastetulla porkkanalla, valkosuklaalla ja pistaasipähkinöillä.


Vinkkejä: Paistoin pohjan 30 x 23 cm vuoassa. Sen voi hyvin paistaa myös uunipellillä, mutta tällöin pohja kannattaa tehdä vaikka 1,5 kertaisena, jos siitä haluaa mehevän paksun.

Piirakkaa ei ole pakko jakaa kahtia, sen voi hyvin myös vain pelkästään kuorruttaa ja koristella. Itse halusin kuitenkin tehdä näistä hieman leivosmaisia, joten siksi laitoin kuorrutetta myös väliin.

Nämä ovat ihania herkkupaloja tarjottavaksi vaikka tupareissa tai juhlissa. Piirakka kannattaa leikata palasiksi kun kuorrute on hieman jäähtynyt. Leikkaamisessa kannattaa käyttää terävää veistä, joka kannattaa aina pestä ja puhdistaa välillä niin saat leikkauspinnasta kauniin.

Ps. Muista mausteet, itselläni ne unohtuivat kerran ja tuloksena oli kauniin värinen sokerikakkupohjan oloinen piiraanpohja! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti