torstai 24. lokakuuta 2013

HALLOWEEN KAKKU

Tämä kurpitsa on saanut sisäänsä herkullisen appelsiinisuklaamoussen. Pohjana on sokerikakkupohja appelsiinilla höystettynä ja kostutukseen käytin Mangopassion tuoremehua. Pinta on oranssia sokerimassaa, joka maistuu aivan englanninlakritsipussin oransseille ympyräkarkeille! (Hyvä ystäväni hoksasi tämän yhtäläisyyden maussa kun mietimme miltä sokerimassakuorrute maistuu! :)

HALLOWEEN KAKKUPOHJA:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori 

KOSTUTUKSEEN:
Mangopassion tuoremehua (God Morgon)

HALLOWEEN KAKKU OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri.                                                                        
2. Lisää raastettu appelsiininkuori ja mehu.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Paista 175°C:ssa 35-40 min.


Valmista appelsiinisuklaamousse alla olevan ohjeen mukaisesti.
5. Halkaise jäähtyneet kakut neljään (tai kolmeen) osaan.
(itse halkaisin kakut neljään osaan ja otin yhden osan molemmista kakuista kokonaan pois täyttövaiheessa, näin sain kakut sopivasti sopimaan vuokaan.)
6. Täytä kakut vuokaan ja anna oleentua jääkaapissa yön yli.
Pohjalla ensimmäisenä on kakkua ja molemmissa kakuissa pinnalla päällimmäisenä moussea.
7. Laita toinen kurpitsan puolikkaista kakkualustalle ja kohdista toinen puolikas päälle.
Tässä kannattaa olla kärsivällinen ja osua kerralla, koska kun pinnan suklaamousset tarraavat kiinni toisiinsa, on liikuttelu hieman hankalaa! ;) Toki hieman voi korjata creemin avulla.
8. Kuorruta kakku vaniljacreemillä ja laita jääkaappiin jäähtymään.
9. Kaulitse sokerimassa ja muovaile se kakun päälle sopivaksi.
10. Koristele kakku.

APPELSIINISUKLAAMOUSSE:
200 g tummaa suklaata
200 g tuorejuustoa
4 dl kermaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
½ appelsiinin puristettu mehu
2 tl liivatejauhoa
100g pätkistä raastettuna

APPELSIINISUKLAAMOUSSE OHJE:
1. Sulata suklaa.
2. Vaahdota kerma ja valmista liivate.
3. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja appelsiinin raastettu kuori.
4. Lisää tuorejuustoseokseen sulatettu suklaa. 
5. Lisää seokseen hieman jäähtynyt liivate.
6. Lisää raastettu pätkis.
7. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Lisää kattilaan ½ appelsiinin mehu ja liivatejauho. Sekoita koko ajan miedolla lämmöllä kunnes liivate sulaa. Älä anna liivateseoksen kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin lisäät sen moussen joukkoon. Lisää liivate ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Suklaamoussen teko-ohjeen kuvien kera löydät täältä.

VANILJACREEMI:
200g voita (huoneenlämpöistä)
6 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kylmää vettä

VANILJACREEMI OHJE:
1. Vaahdota voita ja tomusokeria n.5min.
2. Lisää vaniljasokeri ja kylmä vesi.





Pieni noita ja kissa olivat tämän kurpitsakakun sokerimassasankarit. Noita sai selkeästi muotoja aiemmin tekemästäni nuuskamuikkusesta. Halusin kurpitsahalloweenkakun olevan soma, koska lapsemme ovat vielä melko pieniä, eikä hirviöteema ole muutamaan vuoteen vielä ajankohtainen. (josko koskaan toivoo äiti.. ;)

KAUPPALISTA:
Munia
Sokeria
Vehnäjauhoja
Perunajauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Appelsiini (2 kpl)
Tummaa suklaata
Tuorejuustoa (joko maustamaton Philadelphia tai sitruunan makuinen Viola tuorejuusto)
Kermaa
Liivatejauhoa
Pätkispussi

VINKKEJÄ:
Kurpitsavuoka on Wiltonin vuoka. Vuoka kannattaa voidella ja jauhottaa hyvin, niin kakku lähee kauniisti siitä irti. :) 

Kakkupalasten yhteenliimaamisessa saa käyttää hieman akrobatiaa, että ne osuvat kerralla kohdalleen. Tämä kuitenkin kannattaa, koska kun puoliskot ovat yhdessä, niitä on mahdoton saada enää erilleen, saati liikkumaan. Pienimuotoinen painelu joltain syrjältä kyllä onnistuu ja onneksi vaniljacreemillä saa paikattua pahimmat epäkohdat hienosti! :)

Koristeet kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin, että ne ehtivät kuivaa.



2 kommenttia:

  1. Hieno! Ihania noi koristeet =D Ja toi toinekin halloween kakku on upea. Tein itsekin halloweeniksi kakun. Julkaisu taitaa tulla alkuviikosta.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Kakkumonsteri! Kiitos paljon!! :) Pitääpä katsastaa myös sinun Halloweenkakkusi! :)

      Poista