Tämä kurpitsa
on saanut sisäänsä herkullisen appelsiinisuklaamoussen. Pohjana on sokerikakkupohja appelsiinilla höystettynä ja kostutukseen käytin Mangopassion tuoremehua. Pinta on oranssia sokerimassaa,
joka maistuu aivan englanninlakritsipussin oransseille ympyräkarkeille! (Hyvä
ystäväni hoksasi tämän yhtäläisyyden maussa kun mietimme miltä
sokerimassakuorrute maistuu! :)
HALLOWEEN
KAKKUPOHJA:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
KOSTUTUKSEEN:
Mangopassion tuoremehua (God Morgon)
HALLOWEEN KAKKU OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää raastettu appelsiininkuori ja mehu.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Paista 175°C:ssa 35-40 min.
Valmista appelsiinisuklaamousse alla olevan ohjeen mukaisesti.
5. Halkaise jäähtyneet kakut neljään (tai kolmeen) osaan.
(itse halkaisin kakut neljään osaan ja otin yhden osan molemmista
kakuista kokonaan pois täyttövaiheessa, näin sain kakut sopivasti sopimaan
vuokaan.)
6. Täytä kakut vuokaan ja anna oleentua jääkaapissa yön yli.
Pohjalla ensimmäisenä on kakkua ja molemmissa kakuissa pinnalla
päällimmäisenä moussea.
7. Laita toinen kurpitsan puolikkaista kakkualustalle ja kohdista
toinen puolikas päälle.
Tässä kannattaa olla kärsivällinen ja osua kerralla, koska kun pinnan
suklaamousset tarraavat kiinni toisiinsa, on liikuttelu hieman hankalaa! ;)
Toki hieman voi korjata creemin avulla.
8. Kuorruta kakku vaniljacreemillä ja laita jääkaappiin jäähtymään.
9. Kaulitse sokerimassa ja muovaile se kakun päälle sopivaksi.
10. Koristele kakku.
APPELSIINISUKLAAMOUSSE:
200 g tummaa suklaata
200 g tuorejuustoa
4 dl kermaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
½ appelsiinin puristettu mehu
2 tl liivatejauhoa
100g pätkistä raastettuna
APPELSIINISUKLAAMOUSSE OHJE:
1. Sulata suklaa.
2. Vaahdota kerma ja valmista liivate.
3. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja appelsiinin raastettu
kuori.
4. Lisää tuorejuustoseokseen sulatettu suklaa.
5. Lisää seokseen hieman jäähtynyt liivate.
6. Lisää raastettu pätkis.
7. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Lisää kattilaan ½ appelsiinin
mehu ja liivatejauho. Sekoita koko ajan miedolla lämmöllä kunnes liivate sulaa.
Älä anna liivateseoksen kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin
lisäät sen moussen joukkoon. Lisää liivate ohuena nauhana moussen joukkoon koko
ajan sekoittaen.
VANILJACREEMI:
200g voita (huoneenlämpöistä)
6 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kylmää vettä
VANILJACREEMI OHJE:
1. Vaahdota voita ja tomusokeria n.5min.
2. Lisää vaniljasokeri ja kylmä vesi.
Pieni noita ja kissa olivat tämän kurpitsakakun sokerimassasankarit. Noita sai selkeästi muotoja aiemmin tekemästäni nuuskamuikkusesta. Halusin kurpitsahalloweenkakun olevan soma, koska lapsemme ovat vielä melko pieniä, eikä hirviöteema ole muutamaan vuoteen vielä ajankohtainen. (josko koskaan toivoo äiti.. ;)
KAUPPALISTA:
Munia
Sokeria
Vehnäjauhoja
Perunajauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Appelsiini (2 kpl)
Tummaa suklaata
Tuorejuustoa (joko maustamaton Philadelphia tai sitruunan makuinen Viola tuorejuusto)
Kermaa
Liivatejauhoa
Pätkispussi
Hieno! Ihania noi koristeet =D Ja toi toinekin halloween kakku on upea. Tein itsekin halloweeniksi kakun. Julkaisu taitaa tulla alkuviikosta.. ;)
VastaaPoistaMoi Kakkumonsteri! Kiitos paljon!! :) Pitääpä katsastaa myös sinun Halloweenkakkusi! :)
Poista