torstai 24. lokakuuta 2013

HALLOWEEN KAKKU

Halloween-kakku

Halloween-kakun ohjeen tein postauksena Koristeelliset kakut-lehden blogiin

Tämä Halloween-kakku on lempeä ja lapsiystävällinen, sekä maultaan että ulkoasultaan. Meillä kun perheeseen kuuluu kolme alle 2,5 vuotiasta lapsosta, ei hirviöteema vielä ole oikein ajankohtainen, mutta tämä kakku sai kyllä suuren suosion esikoiseltamme, joka pääsi kakkua maistelemaan, myös ystäväpariskunnalle kakku maistui ja erityisesti uusi kokeilu, sitruunamousse sai kehuja.

Sisällä tässä kakussa on sitruunamousse ja makoisa kinuskimousse , johon kirpeyttä tuovat viinimarjat, päällä kinuskikuorrute. Reunat ja koristeet ovat sokerimassaa. Kurpitsojen sisältä löytyy herkullisen suklaiset Cake popsit, joihin ohjeen löydät täältä.

HALLOWEENKAKKU OHJE:
1. Tee sokerikakkkupohja ja anna jäähtyä ennen halkaisua. (Kakku halkaistaan kolmeen osaan.)
2. Valmista mousset.
3. Kokoa kakku reunavuokaa avuksi käyttäen. (Kokoamisen avuksi käy hyvin myös vaikka irtopohjakakkuvuoan reunus, tällöin suosittelen laittamaan reunoille leivinpaperin kaksinkertaisena, että se on hieman tukevampi.)
Ensimmäiseen väliin tulee kinuskimousse viinimarjojen kera. Toiseen väliin sitruunamousse.
4. Tee kakun päälle kinuskikuorrute ja anna kakun oleentua jääkaapissa yön yli.
5. Tee Cake pops-kurpitsat ja muut koristeet.
6. Levitä kakun reunoille vaniljacreemi ja anna kakun olla tämän jälkeen vielä hetken jääkaapissa ennen sokerimassan laittamista reunoihin.
7. Koristele kakku.

SOKERIKAKKUPOHJA:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

SOKERIKAKKUPOHJA OHJE:
1. Vaahdota  munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Paista kakku 175°C:ssa n.35-40 min.
Anna valmiin kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen.
Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Halloween_kakku_pohja
KAKUN KOSTUTUKSEEN:
Mangopassion tuoremehua (God Morgon) tai jotain muuta mieleistä.

SITRUUNAMOUSSE:
2 dl kermaa
200g tuorejuustoa (Viola sitruuna)
½ dl tomusokeria
200g Lemon Curdia
½ sitruunan mehu
2 tl liivatejauhoa

SITRUUNAMOUSSE OHJE:
1. Sekoita tuorejuusto tomusokeri.
2. Lisää Lemon Curd ja sekoita seos tasaiseksi.
3. Lisää valmis hieman jäähtynyt liivate.
4. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. (siirry sekoittamaan tässä vaiheessa käsin)
5. Sekoita sitruunamousse tasaiseksi.
Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Lisää kattilaan ½ sitruunan mehu ja liivatejauho. Sekoita koko ajan miedolla lämmöllä kunnes liivate sulaa. Älä anna liivateseoksen kiehahtaa! Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin lisäät sen moussen joukkoon. Lisää liivate ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Sitruunamousse_ohje_kuva
KINUSKIMOUSSE:
2dl kermaa
2dl fariinisokeria
1 prk tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 tl liivatejauhoa
½ sitruunan mehu
KINUSKIMOUSSE OHJE:
1. Keitä kerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa ja anna seoksen kiehua n.5min. Anna seoksen jäähtyä täysin viileäksi ennen seuraavaa työvaihetta.
2. Vaahdota jäähtynyt kinuski
3. Vaahdota kerma ja valmista liivate
4. Lisää hieman jäähtynyt liivate kinuskiseokseen.
5. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. (sekoita tässä vaiheessa käsin)
(Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Lisää kattilaan ½ sitruunan mehu ja liivatejauho. Sekoita koko ajan miedolla lämmöllä kunnes liivate sulaa. Älä anna liivateseoksen kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin lisäät sen moussen joukkoon. Lisää liivate ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen.)
Kinuskimousse_ohje_kuva

KINUSKIKUORRUTE:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
KINUSKIKUORRUTE OHJE:
1. Anna kinuskin kiehua n.15-20, tai kunnes se on valmista.
Hyvät ohjeet kuvien kera kinuskin valmistukseen löytyvät esimerkiksi Kinuskikissan sivuilta.

VANILJACREEMI:150g voita
5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kylmää vettä
VANILJACREEMI OHJE:
1. Vaahdota voi ja tomusokeri (n.5 min)
2. Lisää vaniljasokeri ja kylmä vesi
Halloween_kakku_2

VINKKEJÄ:
Itse tein tämän kakun halkaisijaltaan 20 cm olevaan vuokaan. Halusin kakusta hieman korkeamman ja siitä tulikin reilu 10 cm korkea.
Tämä kakku on monivaiheinen, mutta vaivannäön arvoinen. Koristeena olevat Cake pops-kurpitsat voit hyvin tehdä jo edellisenä päivänä, ne säilyvät jääkaapissa hyvin vaikka parikin päivää. Toki koristelussa voi käyttää hieman kevennettyäkin versiota oman mielikuvituksen ja jaksamisen mukaan.
Cake pops-kurpitsat olivat melkoisen painavat, joten lisäsin niiden alle kakkuun pillin, joka jäi myös pari senttiä yli kakun. Pillien avulla kurpitsa myös kiinnittyi kakkuun mukavasti ja on tukevasti paikoillaan myös tarvittaessa liikuttelun ajan.
Cake-pops taikinasta jää melko paljon yli kahden kurpitsan jälkeen, joten tein siitä normaaleja kakkutikkareita jotka päällystin valkosuklaalla ja koristelin teemaan sopivasti. Nämä herkullisen suklaiset kakkutikkarit saivatkin pikkuväen keskuudessa melkein suuremman suosion kuin itse kakku. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti