Brita – kakku
Brita-kakku
on ehdotomasti kesäkakkujen kuningatar! Kesän ensimmäisistä tuoreista
mansikoista tehdyn Brita-kakun maku on joka kesä aina yhtä hurmaava! Pohja on
maukas ja rapea marengin ansiosta. Sisällä tässä kakussa on kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita.
Hain suussa
sulavan herkulliset kesän ensimansikat Juhmon marjatilalta Tuusulasta!
Mansikkakauden tullen sieltä saa erinomaiset mansikat myös pakkaseen.
POHJA:
150 g voita
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
1 ½ dl kermaa (myös maito käy)
2 ¼ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
MARENKI:
3 valkuaista
2 ¼ dl sokeria
OHJE:
1. Vaahdota voi ja sokeri
2. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vaahdottaen
3. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut jauhot ja kerma
4. Levitä pohja leivinpellille
5. Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen sokeri. Vaahdota
marenki kiinteäksi.
6. Levitä marenki pohjan päälle
7. Paista 175°C:ssa n.20 min tai kunnes marenki on saanut
hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Perkaa ja halkaise mansikat ja vaahdota täytteen kerma
kuohkeaksi vaahdoksi.
8. Puolita jäähtynyt pohja kahtia ja levitä ensimmäisen
kerroksen päälle kermavaahtoa ja mansikoita. Lisää toinen kerros ja koristele
kermavaahdolla ja mansikoilla.
KAUPPALISTA:
Voita
Sokeria
Munia
Kermaa (yhteensä n 6 dl)
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Mansikoita 2 litraa tai enemmän! :)
VINKKEJÄ:
Tein tällä kertaa pohjan uunipelliin, joka on sisämitoiltaan 37 x 33cm. Pohjan olen tehnyt myös joskus isommalle uunipellille, joka on sisämitoiltaan 41x 33cm.
Tein tällä kertaa pohjan uunipelliin, joka on sisämitoiltaan 37 x 33cm. Pohjan olen tehnyt myös joskus isommalle uunipellille, joka on sisämitoiltaan 41x 33cm.
Pohja leviää paistettaessa jonkun verran, joten uunipellin
reunalle kannattaa jättää pari senttiä leviämisvaraa.
Levitettäessä pellille kakkupohjan paksuus on vain n. 1 cm,
riippuen tietysti pellin koosta.
Brita-kakun pohjan voi hyvin tehdä mukaan vaikka retkelle
tai mökille. Kakku on helppo koota vasta paikanpäällä, kun mukana on vaahdotettu
kerma ja mansikoita.
Ihana blogi sinulla! Kiva kun vierailit omassani. Toki minut saa linkittää, se ois kiva. =) Sinulla näyttääkin olevan monta ihanaa blogia, mutta linkitän ainakin tämän. ;) Täällä on herkullisia reseptejä ja kiva kun olet jaksanut värkkäillä noin tarkkoja ohjeita. =)
VastaaPoistaKiitos Kakkumonsteri! :) Joo, noi muut blogit on jääneet suunnitteluasteelle ja tämä Marian Herkkupuoti sitten otti tuulta siipiensä alle ja lähti liikkeelle! :)
PoistaMaria,
VastaaPoistatämä blogi, uskomattomat taidonnäytteesi ja kauniit kuvat saavat haukkomaan henkeä - upeaa! Kaikkea hyvää kesääsi ja toivottavasti pääsen maistiaisille - det smakar i munnen:) Katja
Kiitos Katja! Ihanaa kesää teillekin! :)
Poista