MANSIKKAMOUSSE:
250 g mansikka
2 dl kerma
200g tuorejuusto
150g ranskankermaa
1,5 dl sokeri
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu
3 ½ tl liivatejauhoa
OHJE:
1. Vaahdota kerma
2. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja ranskankerma
3. Lisää seokseen mansikka (tehosekoittimella soseeksi hienonnettu)
4. Lisää hieman jäähtynyt valmistettu liivate
5. Lisää kerma
(Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Laita
kattilaan puristettu sitruunamehu ja liivate, lämmitä pienellä lämmöllä ja
sekoita koko ajan kunnes liivate on sulanut. Älä anna kiehahtaa. Anna
liivatesitruunaseoksen jäähtyä hieman ennen kuin lisäät sen mousseen.)
KAUPPALISTA:
Mansikkaa
Kermaa
Tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Viola sitruuna laktoositon tuorejuusto)
Ranskankermaa
Munia
Sokeria
Vaniljasokeria
Sitruuna
Liivatejauho
VINKKEJÄ:
Saadaksesi tasaisen sileän moussen, suosittelen soseuttamaaan mansikat tehosekoittimella.
Käyttäessäsi moussea kakuntäytteenä voit laittaa vastavalmistuneen moussen suoraan kakun väliin, mikäli annat kakun olla kylmässä yön yli ennen koristelua. Itse kuitenkin annan usein moussen hieman (n.3h) hyytyä ennen kuin täytän sillä täytekakun. Annan silti täytekakun aina ”jämähtää” ja kostua tämän lisäksi aina yön yli ennen koristelua.
Olisikohan kuvallisessa ohjeessa virhe, nimittäin siinä on mukana keltuaisia, joita ainesluettelossa ei maininta.
VastaaPoistaNiin, tuleeko noita keltuaisia ja miten paljon?
VastaaPoistaEi vitus
VastaaPoista