sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Mansikkamousse

Mansikkamousse on herkullinen kestosuosikki täytekakun täytteenä. Mousse on pehmeän mansikkaista ja soveltuu nautittavaksi myös sellaisenaan jälkiruokana vaikka jäätelön tai suklaabrownien kera.


MANSIKKAMOUSSE:
250 g mansikka
2 dl kerma
200g tuorejuusto
150g ranskankermaa
1,5 dl sokeri
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu
3 ½ tl liivatejauhoa

OHJE:
1. Vaahdota kerma
2. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja ranskankerma
3. Lisää seokseen mansikka (tehosekoittimella soseeksi hienonnettu)
4. Lisää hieman jäähtynyt valmistettu liivate
5. Lisää kerma

(Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Laita kattilaan puristettu sitruunamehu ja liivate, lämmitä pienellä lämmöllä ja sekoita koko ajan kunnes liivate on sulanut. Älä anna kiehahtaa. Anna liivatesitruunaseoksen jäähtyä hieman ennen kuin lisäät sen mousseen.)



KAUPPALISTA:
Mansikkaa
Kermaa
Tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Viola sitruuna laktoositon tuorejuusto)
Ranskankermaa
Munia
Sokeria
Vaniljasokeria
Sitruuna
Liivatejauho

VINKKEJÄ:
Saadaksesi tasaisen sileän moussen, suosittelen soseuttamaaan mansikat tehosekoittimella.

Käyttäessäsi moussea kakuntäytteenä voit laittaa vastavalmistuneen moussen suoraan kakun väliin, mikäli annat kakun olla kylmässä yön yli ennen koristelua. Itse kuitenkin annan usein moussen hieman (n.3h) hyytyä ennen kuin täytän sillä täytekakun. Annan silti täytekakun aina ”jämähtää” ja kostua tämän lisäksi aina yön yli ennen koristelua.

3 kommenttia:

  1. Olisikohan kuvallisessa ohjeessa virhe, nimittäin siinä on mukana keltuaisia, joita ainesluettelossa ei maininta.

    VastaaPoista
  2. Niin, tuleeko noita keltuaisia ja miten paljon?

    VastaaPoista