sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Vadelma-Valkosuklaajuustokakku-Brownie


Vadelma-valkosuklaajuustokakkubrownie on herkkusuun unelma! Pohjalla on täyteläinen suklainen brownie, jonka päällä valkosuklaajuustokakku. Kaiken kruunaa vadelmainen kermapäällynen, tuoreet vadelmat ja valkosuklaarouhe.




BROWNIE:
200g tummaa suklaata 
200g voita
3 munaa
250g tomusokeria (n.4 dl)
1 ½ dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl vaniljasokeria
100 g maitosuklaata paloina
100 g valkosuklaata paloina
75 g pätkistä paloina

VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
400g tuorejuustoa
150g tomusokeria (n.2,5dl)
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu
1 rkl perunajauhoja
200g valkosuklaata

VADELMAKUORRUTE:
4dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
150g vadelmia, sekä ylimääräisiä koristeluun

OHJE: (Brownie)
1. Vaahdota voi ja tomusokeri
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten

3. Lisää sulatettu suklaa
4. Lisää mukaan jauhot
5. Lisää pilkotut suklaat
6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta


OHJE: (valkosuklaajuustokakku)
7. Vaahdota tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri
8. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten
9. Lisää sulatettu valkosuklaa
10. Lisää sitruunan mehu ja perunajauhot
11. Kaada taikina vuokaan browniepohjan päälle ja paista 175°C:ssa 30-40min tai kunnes juustokakku tuntuu kiinteältä ja on reunoilta hiukan ruskistunut.


Anna kakun jäähtyä ja nosta jääkaappiin. Anna olla kylmässä mielellään yön yli

KORISTELU:
12. Vaahdota kerma, tomusokeri ja vadelmat paksuksi vaahdoksi
13. Levitä kermakuorrute tasaisesti kakun päälle ja koristele vadelmilla ja raastetulla valkosuklaalla

KAUPPALISTA:
Tummaa suklaata 
Voita
Munia
Tomusokeria
Vehnäjauhoja
Kaakaojauhetta (tummaa)
Vaniljasokeria
Maitosuklaata
Valkosuklaata paloina
Pätkispussi
Tuorejuustoa (2 x 200g)
Sitruunan mehu
Perunajauhoja

Vinkkejä:

Tein tämän kakun n.24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjakakkuvuokaan.

Kakku kannattaa antaa oleentua jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua, kuitenkin vähintään mielellään ainakin pari tuntia.

Itse vuorasin irtopohjakakkuvuoan leivinpaperilla, joten näin kakku on helppo irrottaa vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti