Piparkakkujen tekeminen on meillä perinteisesti kuulunut aina itsenäisyyspäivään ja tänä vuonna pääsin ensimmäistä kertaa leipomaan piparkakkuja pikkuisen apurin kanssa. Ihanaa!! Taikinaa tosin meni kyllä jo leipomisvaiheessa suuhun melkoisen paljon ja ukki oli siinä myös hyvänä apuna, vaan olipa meillä mukavaa! :) Ehkäpä jo ensi vuonna saamme aikaiseksi tehtyä myös piparkakkutalon.
PIPARKAKUT:
200 g voita
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl siirappia
2 munaa
1 l vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl pomeranssia
2 tl vaniljasokeria
PIPARKAKUT OHJE:
1. Vaahdota voi ja sokeri, kiehauta siirappi
2. Lisää voisokeriseokseen hieman jäähtynyt siirappi
3. Lisää munat
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
5. Kääri taikina tuorekelmuun (tai anna olla astiassa) ja
anna olla jääkaapissa yön yli. (Myös näin hätäisille 2-3 riittää myös hyvin! :)
6. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla
erilaisia pipareita
7. Paista 200°C:ssa n. 5-8 min
Koristele piparkakut tai nauti vaikka homejuuston ja lakkahillon kera
KAUPPALISTA:
Voita
Sokeria
Siirappia
Munia
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Kanelia
Jauhettua inkivääriä
Neilikkaa
pomeranssia
Vaniljasokeria
VINKKEJÄ:
Piparkakut eivät taida kaivata leipomisen suhteen vinkkejä! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti