lauantai 7. joulukuuta 2013

Joulutortut 7.luukku


Nämä joulutortut vievät kielen mennessään! Ohje on kotoisin rakkaalta mummaltani Lapualta. Kerman hapatustakin tuli näiden torttujen myötä koitettua ihan ensimmäistä kertaa. Muistan toki lapsuudestani kuinka mumma teki aina viiliä hapattamalla lehmänmaitoa, ihania muistoja. Tiukalta makuraadilta nämä saivat arvosteluksi ”todella maukkaita ja suussa sulavia”. Taikina on helppo tehdä tortut helppo leipoa. Nämä tortut voittavat kyllä kaupan valmistaikinat kevyesti!

JOULUTORTUT:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl hapatettua kermaa

JOULUTORTUT OHJE:
1. Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
2. Lisää lopuksi joukkoon hapatettu kerma. Sekoita mahdollisimman vähän enää tässä vaiheessa.
3. Anna taikinan olla jääkaapissa 2-3 tuntia.

4. Kaulitse taikina ja leikkaa muotilla torttuja.

5. Lisää torttuihin hillo ja voitele.
6. Paista 200°C:ssa 10-15 min.
7. Lisää torttujen päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

KERMAN HAPATUS: Hapata kerma edellisenä iltana ennen joulutorttujen tekemistä tai voit käyttää halutessasi myös rahkaa, kermaviiliä tai ranskankermaa. Lisää kermaan 1 rkl viiliä ja sekoita tasaiseksi. Jätä kerma yön yli huoneenlämpöön. Aamulla kerma on hapattunut viiliksi.


KAUPPALISTA:
Voita
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Kermaa
Viiliä

VINKKEJÄ:
Tästä määrästä tuli n.17 joulutorttua.

Laita kerma happanemaan jo edellisenä iltana. Halutessasi voit toki käyttää tortuissa myös kermaviiliä, maitorahkaa tai ranskankermaa.

Taikinaa ei ole pakko kaulita moneen kertaan, mutta itse sen tein ja luulen, että sain sillä lehtevyyttä torttuihin. :) 

2 kommenttia:

  1. Nappasinpas reseptin talteen. ;) Jos vain yhtään jää aikaa, niin pitää kokeilla kyllä kotitekoista torttutaikinaa =) Uskon kyllä et on paljon parempaa kuin valmistaikinat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Kakkumonsteri! Suosittelen testaamaan, on todella suussasulavan hyviä! :)

      Poista