Tämä
herkullinen mousse sopii nautittavaksi tällaisenaan jouluisena jälkiruokana,
tai vaikkapa koottuna lasiin jälkiruoaksi itse keitetyn luumumarmeladin ja piparkakkujen
kanssa. Piparkakkujen ohjeen löydät täältä.
LUUMUKONJAKKIMOUSSE:
1 prk luumuhilloa (torttuihin tarkoitettua)
200g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa
2 rkl konjakkia
½ sitruunan mehu
2 tl liivatejauhoa
LUUMUKONJAKKIMOUSSE OHJE:
1. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri ja vaniljasokeri
2. Lisää luumuhillo
3. Lisää valmistettu ja hieman jäähtynyt liivate
4. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma
LUUMUMARMELADI:
150 g luumuja
4 dl vettä
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ dl marmeladisokeria
LUUMUMARMELADI OHJE:
1. Keitä luumuja n 15 min tai kunnes ne ovat pehmenneet.
2. Soseuta luumut sauvasekoittimella,
lisää sokeri, vaniljasokeri ja marmeladisokeri ja anna kiehahtaa vielä 5 minuuttia.
JÄLKIRUOKA OHJE:
1. Lisää läpinäkyvään lasiin vuorotellen ruokalusikallinen luumukonjakkimoussea, luumumarmeladia ja pilkottuja piparkakkuja.
Päälle voit halutessasi pursottaa kermavaahtoa.
KAUPPALISTA:
1. Lisää läpinäkyvään lasiin vuorotellen ruokalusikallinen luumukonjakkimoussea, luumumarmeladia ja pilkottuja piparkakkuja.
Päälle voit halutessasi pursottaa kermavaahtoa.
KAUPPALISTA:
Luumumarmeladia
Luumuja
Tuorejuustoa
Tomusokeria
Vaniljasokeria
Kermaa
Konjakkia
Liivatejauhoa
Marmeladisokeri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti