sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Luumukonjakkimousse 8. luukku


Tämä herkullinen mousse sopii nautittavaksi tällaisenaan jouluisena jälkiruokana, tai vaikkapa koottuna lasiin jälkiruoaksi itse keitetyn luumumarmeladin ja piparkakkujen kanssa. Piparkakkujen ohjeen löydät täältä


LUUMUKONJAKKIMOUSSE:
1 prk luumuhilloa (torttuihin tarkoitettua)
200g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa
2 rkl konjakkia
½ sitruunan mehu
2 tl liivatejauhoa

LUUMUKONJAKKIMOUSSE OHJE:
1. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri ja vaniljasokeri
2. Lisää luumuhillo
3. Lisää valmistettu ja hieman jäähtynyt liivate
4. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma
LUUMUMARMELADI:
150 g luumuja
4 dl vettä
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ dl marmeladisokeria

LUUMUMARMELADI OHJE:
1. Keitä luumuja n 15 min tai kunnes ne ovat pehmenneet. 
2. Soseuta luumut sauvasekoittimella, lisää sokeri, vaniljasokeri ja marmeladisokeri ja anna kiehahtaa vielä 5 minuuttia.
JÄLKIRUOKA OHJE:
1. Lisää läpinäkyvään lasiin vuorotellen ruokalusikallinen luumukonjakkimoussea, luumumarmeladia ja pilkottuja piparkakkuja.
Päälle voit halutessasi pursottaa kermavaahtoa.

KAUPPALISTA:
Luumumarmeladia
Luumuja
Tuorejuustoa
Tomusokeria
Vaniljasokeria
Kermaa
Konjakkia
Liivatejauhoa
Marmeladisokeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti