Joulun
odotukeen kuuluu myös kotitekoiset herkulliset karkit ja tämä on ehdottomasti yksi
suosikeistani. Alkujaan Dajm on ruotsalainen makeinen, ja Dajmin
ohjeita löytyy netistä monia, mutta perusohje on melko samanlainen kaikissa.
Dajmin ohje muovautui Herkkupuodin kokeilukeittiössä tällaiseksi.
2 rkl voita (n. 50g)
2 rkl siirappia
1 rkl kermaa
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
Päälle: 100g suklaata (Fazer punainen maitosuklaa)
1. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi, siirappi, kerma ja
sokeri ja sekoita tasaiseksi.
2. Anna seoksen kiehahtaa miedolla lämmöllä n.5 minuuttia.
3. Lisää vehnäjauho, mantelijauhe ja kaakaojauhe ja anna
kiehua miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia.
4. Kaada seos leivinpaperin päälle, lisää toinen
leivinpaperi päälle ja kaulitse ohueksi levyksi.
5. Levitä jäähtyneen pohjan päälle sulatettu suklaa ja tee kuvioita.
6. Taittele paloiksi kun pinnalla oleva suklaa on jäähtynyt.
Suklaan sulatus: Sulata mikrossa 50 g suklaata sulaksi.
Lisää 50 g joukkoon ja sekoittele kunnes seos on tasaista.
KAUPPALISTA:
Voita
Siirappia
Kermaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Mantelijauhetta
VINKKEJÄ:
Valmis Dajm kovettuu nopeasti, joten kaulitsemisen kanssa
kannattaa olla melko nopea.
Pohja kannattaa kaulita melko ohkaiseksi, että se kuivaa ihanan rapeaksi.
Mikäli keittoaika on liian lyhyt tai pohjaa ei kaulitse tarpeeksi ohueksi, pehmenee dajm helposti
melko nopeasti eikä ole enää tarjottaessa rapeaa, joskin herkullinen maku ei katoa mihinkään. :)
Oi, tätä me teimme lapsena usein ♥ Ja kyllä maistui :)
VastaaPoistaHeips. Paljonko tuota kaakaojauhetta pitää laittaa? Pitääkö sen olla leivontakaakaota vai käykö normi sokeroitu kaakao? Et ole nimittäin listannut sitä ainesosiin, mutta työvaiheiden kuvista huomasin, että ohjeeseen kuuluu myös kaakao!
VastaaPoistaAh, hupsis! :) Kaakaojauhetta vain ihan yksi teelusikallinen tai senkin voi jättää pois. Yleensä jos laitan sitä, niin käytän ihan vain O'boyta, en tummaa kaakaota. :)
Poista