Viinimarjamarmeladit
Olen pitkään
haaveillut tehdä marmeladeja ja netistä etsinyt sopivaa ohjetta. Ohjeita
löytyikin monenlaisia ja lopulta tein oman versioni, jossa käytin itse tehtyä
viinimarjamehua ja viinimarjahilloa. Marmeladeista tuli herkullisia ja ne
säilyvät pitkään ihan huoneenlämmössä.
5 dl vettä
1 dl viinimarjamehua
1 ½ dl hillosokeria (tai 1 dl sokeria ja ½ dl hillomarmeladisokeria)
1 dl viinimarjahilloa
3 rkl agar agaria
1. Kiehauta kattilassa vesi, hillosokeri ja agaragar.
Kiehautusaika n.8min.
2. Lisää viinimarjamehu ja viinimarjahillo ja sekoita seos
tasaiseksi.
3. Kaada hieman jäähtynyt seos kelmulla vuorattuun vuokaan
ja anna olla yön yli huoneenlämmössä.
4. Leikkaa kovettunut marmeladi paloiksi ja anna vielä kuivua
ritilän tai leivinpaperin päällä.
5. Kieritä palat sokerissa.
KAUPPALISTA:
Viinimarjamehua
Hillosokeria / marmeladihillosokeria
Viinimarjahilloa
Agar agaria
VINKKEJÄ:
Tein marmeladit 20 x 20 cm vuokaan, jolloin niistä tuli n.2
cm paksuisia.
Nämä marmeladit ovat rakenteeltaan melko lohkeavia.
Mikäli haluat pehmeämpiä marmeladeja suosittelen käyttämään
esim 2½ rkl agaragaria ja hillosokerin sijasta voi käyttää normaalia sokeria. Mikäli käytät vähemmän agaragaria,
marmeladien kannattaa antaa kuivaa huoneenlämmössä miltei viikon ennen
sokerointia. Itse tein pehmeämmän marmeladisatsin tehtyäni aina testin
päivittäin yhdelle palalle, jonka jälkeen päädyin odottamaan vielä seuraavaan
päivään. Mikäli sokeri sulaa marmeladin päältä pois, voi marmeladin toki
sokeroida uudelleenkin.
Agar agaria voi ostaa esimerkiksi Ruohonjuuresta tai eri
nettikaupoista.
Voit hyvin tehdä marmeladeja muistakin mauista. Mielestäni
kuitenkin kirpeät marjat, kuten viinimarja, punaviinimarja, tyrni ja puolukka
soveltuvat parhaiten marmeladeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti