torstai 5. joulukuuta 2013

Viinimarjamarmeladit 5.luukku



Viinimarjamarmeladit

Olen pitkään haaveillut tehdä marmeladeja ja netistä etsinyt sopivaa ohjetta. Ohjeita löytyikin monenlaisia ja lopulta tein oman versioni, jossa käytin itse tehtyä viinimarjamehua ja viinimarjahilloa. Marmeladeista tuli herkullisia ja ne säilyvät pitkään ihan huoneenlämmössä.

VIINIMARJA MARMELADI: 
5 dl vettä
1 dl viinimarjamehua
1 ½  dl hillosokeria (tai 1 dl sokeria ja ½ dl hillomarmeladisokeria)
1 dl viinimarjahilloa
3 rkl agar agaria

VIINIMARJAMARMELADI OHJE: 
1. Kiehauta kattilassa vesi, hillosokeri ja agaragar. Kiehautusaika n.8min.
2. Lisää viinimarjamehu ja viinimarjahillo ja sekoita seos tasaiseksi.
3. Kaada hieman jäähtynyt seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja anna olla yön yli huoneenlämmössä.
4. Leikkaa kovettunut marmeladi paloiksi ja anna vielä kuivua ritilän tai leivinpaperin päällä.
5. Kieritä palat sokerissa.
KAUPPALISTA:
Viinimarjamehua
Hillosokeria / marmeladihillosokeria
Viinimarjahilloa
Agar agaria

VINKKEJÄ:
Tein marmeladit 20 x 20 cm vuokaan, jolloin niistä tuli n.2 cm paksuisia.

Nämä marmeladit ovat rakenteeltaan melko lohkeavia.  

Mikäli haluat pehmeämpiä marmeladeja suosittelen käyttämään esim 2½ rkl agaragaria ja hillosokerin sijasta voi käyttää normaalia sokeria. Mikäli käytät vähemmän agaragaria, marmeladien kannattaa antaa kuivaa huoneenlämmössä miltei viikon ennen sokerointia. Itse tein pehmeämmän marmeladisatsin tehtyäni aina testin päivittäin yhdelle palalle, jonka jälkeen päädyin odottamaan vielä seuraavaan päivään. Mikäli sokeri sulaa marmeladin päältä pois, voi marmeladin toki sokeroida uudelleenkin.

Agar agaria voi ostaa esimerkiksi Ruohonjuuresta tai eri nettikaupoista.

Voit hyvin tehdä marmeladeja muistakin mauista. Mielestäni kuitenkin kirpeät marjat, kuten viinimarja, punaviinimarja, tyrni ja puolukka soveltuvat parhaiten marmeladeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti