Jouluinen
pullakranssi 3. luukku
Joulun
odotukseen kuuluu ehdottomasti pullakranssi! Sisällä tässä kranssissa on
itsetehtyä vaaleaa luumuhilloa, myös omenahillo sopii erinomaisesti pullakranssin sisälle. Joulumausteet tuovat tähän kranssiin ihanan
ripauksen joulun odotusta.
JOULUINEN PULLAKRANSSI:
5 dl maitoa
1 muna
1 rkl kaardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
2 ps kuivahiivaa (n.50g)
150 g voita
n.14 dl vehnäjauhoja
Sisälle:
Luumuhilloa (vaaleaa) / omenahilloa
Vaniljasokeria
Kanelia
Neilikkaa
Pomeranssia
Päälle:
Raesokeria
Rusinoita
Mantelilastuja
JOULUINEN PULLAKRANSSI OHJE:
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi
2. Lisää muna ja mausteet, kuivahiiva ja n. 5 dl
vehnäjauhoja
3. Lisää loput vehnäjauhot ja rasva ja sekoita taikina tasaiseksi
5. Leivo pullakranssi ja voitele ja koristele se
6. Paista 200C°:ssa n.20-25min
VINKKEJÄ:
Tästä taikinamäärästä tulee kaksi n.pellin suuruista sydämen muotoista jouluista pullakranssia.
Pullan voi paistaa myös 225°C:ssa, mutta itse olen laskenut hieman lämpöä ja pidentänyt paistoaikaa, että kranssi ehtii paistua tasaisesti myös sisältä.
Mikäli käytät kuivahiivaa nostatuksessa, pitää maito olla melko lämmintä että kuivahiiva toimii.
VINKKEJÄ:
Tästä taikinamäärästä tulee kaksi n.pellin suuruista sydämen muotoista jouluista pullakranssia.
Pullan voi paistaa myös 225°C:ssa, mutta itse olen laskenut hieman lämpöä ja pidentänyt paistoaikaa, että kranssi ehtii paistua tasaisesti myös sisältä.
Mikäli käytät kuivahiivaa nostatuksessa, pitää maito olla melko lämmintä että kuivahiiva toimii.
Mukavan oloinen jouluinen pulla, varmasti herkullista :) Blogistani löytyy blogihaaste sinulle :)
VastaaPoistaKiitos Hanna-Mari! :) Haaste luettu, tartun siihen jahka ehdin.. :)
PoistaOnpa kaunis!
VastaaPoistaKiitos! :)
Poista