tiistai 3. joulukuuta 2013

Jouluinen pullakranssi 3. luukku


Jouluinen pullakranssi 3. luukku

Joulun odotukseen kuuluu ehdottomasti pullakranssi! Sisällä tässä kranssissa on itsetehtyä vaaleaa luumuhilloa, myös omenahillo sopii erinomaisesti pullakranssin sisälle. Joulumausteet tuovat tähän kranssiin ihanan ripauksen joulun odotusta.

JOULUINEN PULLAKRANSSI:
5 dl maitoa
1 muna
1 rkl kaardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
2 ps kuivahiivaa (n.50g)
150 g voita
n.14 dl vehnäjauhoja

Sisälle:
Luumuhilloa (vaaleaa) / omenahilloa
Vaniljasokeria
Kanelia
Neilikkaa
Pomeranssia

Päälle:
Raesokeria
Rusinoita
Mantelilastuja

JOULUINEN PULLAKRANSSI OHJE:
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi
2. Lisää muna ja mausteet, kuivahiiva ja n. 5 dl vehnäjauhoja
3. Lisää loput vehnäjauhot ja rasva ja sekoita taikina tasaiseksi
4. Anna taikinan kohota n. ½ h liinan alla

5. Leivo pullakranssi ja voitele ja koristele se
6. Paista 200C°:ssa n.20-25min

VINKKEJÄ:
Tästä taikinamäärästä tulee kaksi n.pellin suuruista sydämen muotoista jouluista pullakranssia.

Pullan voi paistaa myös 225°C:ssa, mutta itse olen laskenut hieman lämpöä ja pidentänyt paistoaikaa, että kranssi ehtii paistua tasaisesti myös sisältä.

Mikäli käytät kuivahiivaa nostatuksessa, pitää maito olla melko lämmintä että kuivahiiva toimii.

4 kommenttia:

  1. Mukavan oloinen jouluinen pulla, varmasti herkullista :) Blogistani löytyy blogihaaste sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna-Mari! :) Haaste luettu, tartun siihen jahka ehdin.. :)

      Poista