Tämä resepti on lähtöjään
mummultani. Ohje oli tosin niin kulunut, että minun täytyi hieman soveltaa ja
löytyihän sokerikaneliässiin ohjeita onneksi myös netistä. Vaniljasokerin
lisäsin vielä ohjeesen, koska mielestäni se sopii näihin pikkuleipiin
erinomaisesti.
Valitettavasti tällä(kin) kertaa tästä reseptistä jää kuvat odottamaan tuloaan, ehkä ehdin niitä joululoman aikoihin päivittämään. Aikamoista haipakkaa on tässä ollut. :) Tänään lähti yksi ristiäiskakku hyvien ystävieni pojalle ja huomenna lähtee vuoden viimeisiä tilauksia. Ensi vuonna keskitynkin sitten todennäköisesti lähinnä "oikeiden" töiden pariin. :)
SOKERIKANELIÄSSÄT:
125 g voita
1 3/4 dl sokeria
1 3/4 dl sokeria
3 munaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
Päälle: Sekoita sokeria 3rkl ja kanelia 2tl
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Anna taikinan oleentua jääkaapissa n. 1 tunti tai vaikka yön yli.
5. Pyöritä taikinasta n. sormen paksuisia ja pituisia tankoja, pyörittele palat sokerikaneliseoksessa ja muotoile S-kirjaimiksi.
5. Paista 175°C:ssa n.10-12 min.
KAUPPALISTA:
Voita
Sokeria
Munia
Kanelia
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Vehnäjauhoja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti