lauantai 21. joulukuuta 2013

Hyvät ässät, 21. luukku


Tämä resepti on lähtöjään mummultani. Ohje oli tosin niin kulunut, että minun täytyi hieman soveltaa ja löytyihän sokerikaneliässiin ohjeita onneksi myös netistä. Vaniljasokerin lisäsin vielä ohjeesen, koska mielestäni se sopii näihin pikkuleipiin erinomaisesti.

Valitettavasti tällä(kin) kertaa tästä reseptistä jää kuvat odottamaan tuloaan, ehkä ehdin niitä joululoman aikoihin päivittämään. Aikamoista haipakkaa on tässä ollut. :) Tänään lähti yksi ristiäiskakku hyvien ystävieni pojalle ja huomenna lähtee vuoden viimeisiä tilauksia. Ensi vuonna keskitynkin sitten todennäköisesti lähinnä "oikeiden" töiden pariin. :)

SOKERIKANELIÄSSÄT:
125 g voita
1 3/4 dl sokeria 
3 munaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja 

Päälle: Sekoita sokeria 3rkl ja kanelia 2tl

SOKERIKANELIÄSSÄT OHJE: 
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin.

3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Anna taikinan oleentua jääkaapissa n. 1 tunti tai vaikka yön yli.
5. Pyöritä taikinasta n. sormen paksuisia ja pituisia tankoja, pyörittele palat sokerikaneliseoksessa ja muotoile S-kirjaimiksi. 
5. Paista 175°C:ssa n.10-12 min.

KAUPPALISTA:
Voita
Sokeria
Munia
Kanelia
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Vehnäjauhoja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti