Toscakakku on ollut aina yksi isäni
suosikkileivonnainen. Ohje on kotoisin äidiltäni ja tämä herkku on ollut yksi suosituimmista leivonnaisista jos isältä on kysytty mitä leivottaisiin. :) Tässä tämä herkullinen ohje teillekin.
TOSCA-KAKKU:
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl kermaa
KUORRUTE:
100g voita
1 ½ dl sokeria
3 rkl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
100g mantelilastuja
TOSCA-KAKKU OHJE:
1. Vaahdota munat ja
sokeri
2. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut jauhot, kerma ja
sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi
3. Paista pohja 175°C:ssa n. 30 min tai kunnes pohja on saanut kauniin ruskean värin
4. Kiehauta täytteen voi, sokeri, vehnäjauhot ja kerma
5. Lisää lopuksi mantelilastut ja anna kiehua vielä hetken
6. Levitä täyte pohjan päälle ja paista vielä n.5 min tai
kunnes pinta on saanut kauniin värin
KAUPPALISTA:
Munia
Sokeria
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Voita
Kermaa
Mantelilastuja
VINKKEJÄ:
Tämä ohje on tehty Pentikin piirakkavuokaan, joka on halkaisijaltaan
n.28 cm. Mikäli haluat tehdä ohjeen uunipellilliseen, suosittelen tekemään
pohjan ja täytteen kaksinkertaisena.
Kannattaa olla tarkkana että pohja on paistunut tarpeeksi ennen
kuin levittää täytteen pohjan päälle. Muistan kerran kun tein tosca-kakkua ja
lisäsin kuorrutteen hieman liian aikaisin se humpsahti keskeltä hienosti piiraan
sisälle. Syötäväähän kakku oli silloinkin, mutta samontein lähti kyllä uusi tosca-kakku
uuniin, koska meille oli tulossa vieraita ja moista kakkua en heille halunnut
tarjota.. :)
Olen siirtynyt sekoittamaan käsin kun sokeri ja munat on
ensin vaahdotettu ja sekoittanut mahdollisimman vähän tämän jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti