torstai 19. joulukuuta 2013

Valkosuklaalimekakku, 19. luukku


Tämä valkosuklaalimekakku on kerrassaan herkullinen. Pohjassa on valkosuklaan pehmeys yhdistettynä limen raikkaaseen makuun. Sisällä tässä kakussa on kirpeähkö viinimarjasta ja mansikasta tehty mousse. Oiva yhdistelmä ja sopii hyvin myös glögin kaveriksi näin joulua odotellessa. 

VALKOSUKLAALIMEKAKKU:
4 munaa
2 dl sokeria
200g voita
200g valkosuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
1 limen puristettu mehu

PUNAVIINIMARJA-MANSIKKAMOUSSE:
200 g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
4 dl kerma
2 tl vaniljasokeria
1 prk ranskankermaa (150 g)
150 g punaviinimarjoja
100 g mansikoita
½ sitruunan mehu
3 ½ tl liivatejauhetta

KUORRUTE:
200g valkosuklaata
50 g voita

KORISTEEKSI:
Valkosuklaata raastettuna
Punaviinimarjoja

VALKOSUKLAALIMEKAKKU OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri
2. Lisää sulatettu suklaa (tässä vaiheessa suosittelen siirtymään sekoittamaan käsin)
3. Lisää vuorotellen voita  ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita
4. Lisää limen raastettu kuori ja limen puristettu mehu
5. Paista 175°C:ssa n.40 min. 
Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin otat sen vuoasta
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan, kokoa reunavuokaan ja lisää väleihin viinimarjamansikkamousse. Voit lisätä halutessasi moussen päälle punaviinimarjoja.
Koristele kakku: Sulata valkosuklaa ja voi ja sekoita ne keskenään, purista kakun päälle ja raasta päälle suklaata.


PUNAVIINIMARJA-MANSIKKAMOUSSE OHJE:
1. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja ranskankerma.
2. Lisää soseutetut punaviinimarjat ja mansikat.
3. Lisää valmistettu hieman jäähtynyt liivate.
4. Lisää lopuksi kermavaahto.

KAUPPALISTA:
Munaa
Sokeria
Valkosuklaata
Voita
Vehnäjauhoa
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Lime

VINKKEJÄ:
Tällä kertaa tein kakun kahteen pienempään halkaisijaltaan 20 cm vuokaan, joten välejä ei tullut kuin yksi. Normaalisti ohje on tarkoitettun 24 halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan ja halkaisen kakun kolmeen osaan.

Valkosuklaalimekakku  mehustuu kun se saa olla täytettynä yön yli ennen tarjoilua. Koristelut voit tehdä vasta samana päivänä ennen tarjoilua.

Lämmin kakku kannattaa antaa oleentua n.5min ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Laita tämän jälkeen kakku kakkukupuun niin kakun kosteus ei katoa sen jäähtyessä.

Täytteen suklaan ja voin olen sulattanut erikseen. Suklaan voi sulattaa joko mikrossa (n.1 min) tai vesihauteessa. Vesihauteessa sulattaessa kannattaa olla tarkkana, ettei valkosuklaa lämpene liikaa, koska tällöin se menee kokkareiseksi.

Itse pursotan yleensä valkosuklaan kakun päälle. Jotenkin tämä on huomattavasti helpompaa kuin muotoilla lastalla ja lopputuloskin on kauniimpi.

Tällä kertaa tein kakun kahteen pienempään vuokaan, joten välejä ei tullut kuin yksi






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti