Tämä valkosuklaalimekakku on kerrassaan herkullinen. Pohjassa on valkosuklaan pehmeys yhdistettynä limen raikkaaseen makuun. Sisällä tässä kakussa on kirpeähkö viinimarjasta ja mansikasta tehty mousse. Oiva yhdistelmä ja sopii hyvin myös glögin kaveriksi näin joulua odotellessa.
VALKOSUKLAALIMEKAKKU:
4 munaa
2 dl sokeria
200g voita
200g voita
200g valkosuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
1 limen puristettu mehu
PUNAVIINIMARJA-MANSIKKAMOUSSE:
200 g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
4 dl kerma
2 tl vaniljasokeria
1 prk ranskankermaa (150 g)
150 g punaviinimarjoja
100 g mansikoita
½ sitruunan mehu
3 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ dl tomusokeria
4 dl kerma
2 tl vaniljasokeria
1 prk ranskankermaa (150 g)
150 g punaviinimarjoja
100 g mansikoita
½ sitruunan mehu
3 ½ tl liivatejauhetta
KUORRUTE:
200g valkosuklaata
50 g voita
KORISTEEKSI:
Valkosuklaata raastettuna
Punaviinimarjoja
VALKOSUKLAALIMEKAKKU OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri
2. Lisää sulatettu suklaa (tässä vaiheessa suosittelen
siirtymään sekoittamaan käsin)
3. Lisää vuorotellen voita
ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita
4. Lisää limen raastettu kuori ja limen puristettu mehu
5. Paista 175°C:ssa n.40 min.
Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin otat sen vuoasta
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan, kokoa reunavuokaan ja lisää väleihin
viinimarjamansikkamousse. Voit lisätä halutessasi moussen päälle punaviinimarjoja.
Koristele kakku: Sulata valkosuklaa ja voi ja sekoita ne keskenään, purista kakun päälle ja raasta päälle suklaata.
PUNAVIINIMARJA-MANSIKKAMOUSSE OHJE:
1. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja ranskankerma.
2. Lisää soseutetut punaviinimarjat ja mansikat.
3. Lisää valmistettu hieman jäähtynyt liivate.
4. Lisää lopuksi kermavaahto.
2. Lisää soseutetut punaviinimarjat ja mansikat.
3. Lisää valmistettu hieman jäähtynyt liivate.
4. Lisää lopuksi kermavaahto.
KAUPPALISTA:
Munaa
Sokeria
Valkosuklaata
Voita
Vehnäjauhoa
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Lime
VINKKEJÄ:
Tällä kertaa tein kakun kahteen pienempään halkaisijaltaan 20 cm vuokaan, joten välejä ei tullut kuin yksi. Normaalisti ohje on tarkoitettun 24 halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan ja halkaisen kakun kolmeen osaan.
Tällä kertaa tein kakun kahteen pienempään halkaisijaltaan 20 cm vuokaan, joten välejä ei tullut kuin yksi. Normaalisti ohje on tarkoitettun 24 halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan ja halkaisen kakun kolmeen osaan.
Valkosuklaalimekakku
mehustuu kun se saa olla täytettynä yön yli ennen tarjoilua. Koristelut
voit tehdä vasta samana päivänä ennen tarjoilua.
Lämmin kakku kannattaa antaa oleentua n.5min ennen kuin
kumoat sen tarjoilulautaselle. Laita tämän jälkeen kakku kakkukupuun niin kakun
kosteus ei katoa sen jäähtyessä.
Täytteen suklaan ja voin olen sulattanut erikseen. Suklaan
voi sulattaa joko mikrossa (n.1 min) tai vesihauteessa. Vesihauteessa
sulattaessa kannattaa olla tarkkana, ettei valkosuklaa lämpene liikaa, koska
tällöin se menee kokkareiseksi.
Itse pursotan yleensä valkosuklaan kakun päälle.
Jotenkin tämä on huomattavasti helpompaa kuin muotoilla lastalla ja
lopputuloskin on kauniimpi.
Tällä kertaa tein kakun kahteen pienempään vuokaan, joten välejä ei tullut kuin yksi
Tällä kertaa tein kakun kahteen pienempään vuokaan, joten välejä ei tullut kuin yksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti