Nämä
Cookiesit ovat kerrassaan herkullisia!! Kokeilin näitä ensimmäisen kerran
ravintolapäivänä aiemmin syksyllä ja nyt ohje hieman vielä hieman muokkautui. Näissä kekseissä
yhdistyy cookiesien ihana pehmeys jouluisiin mausteisiin, suklaaseen,
viikunoihin, aprikoosiin ja hasselpähkinään. Näitä keksejä suosittelen lämpimästi kokeilemaan! :)
JOULUCOOKIES:
1 kuppi fariinisokeria (2 ¼ dl. TAI fariinisokeria ¾ kuppia
ja + ¼ kuppia muscovadosokeria.)
¾ kuppia sokeria (1 ¾ dl)
1 kuppi voita (n.200g)
2 munaa
3 kuppia vehnäjauhoja (n. 6 ½ dl)
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssia
1 tl inkivääriä jauhettuna
200 g suklaata paloina (fazer violetti tai joulusuklaalevy)
75 g viikunoita (pehmeitä kuivattuja)
75 g aprikoosia (pehmeitä kuivattuja)
60 g hasselpähkinöitä
COOKIES OHJE:
1. Vaahdota voi, sokeri ja fariinisokeri.
2. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita
taikina tasaiseksi.
4. Lisää pilkottu suklaa, pähkinät, viikunat ja aprikoosit
ja sekoita taikina tasaiseksi.
5. Levitä uuninpellille nokareita. (n.1 rkl kokoisia)
6. Paista 170°C:ssa n.12 min.
Laita jäähtyneet
cookiesit ilmatiiviiseen astiaan.
Fariinisokeria
Sokeria
Voita
Munia
Vehnäjauhoja
Soodaa
Vaniljasokeria
Kanelia
Neilikkaa
Pomeranssia
Inkivääriä jauhettuna
Suklaata
Viikunoita (pehmeitä kuivattuja)
Aprikoosia (pehmeitä kuivattuja)
Hasselpähkinöitä
VINKKEJÄ:
Cookiesien on tarkoitus olla vielä niiden jäähdyttyäkin
pehmeitä, joten paistoaika ei kannata olla liian pitkä. Itse olen paistoajan
oppinut säätämään monen kokeilun myötä ja silti tuntuu, että taikinasta
riippuen se aina hieman vaihtelee. :)
Tästä taikinamäärästä tulee n.70 kpl keksiä, jotka ovat
n.1rkl suuruisia paistumaan laitettaessa.
Olen joskus paistanut cookieseja myös 150°C:n lämpötilassa
ja vartin verran, mutta monen vuoden ja kokeilun jälkeen tullut tulokseen, että
n.170°C ja sen 10-12 minuuttia on paras. (Itselläni on tosin hieman jo
laiskahko uuni, joten tuoreemmilla uuneilla paistoaika voi olla tuon 10
minuuttiakin. Cookiesien ei tulisi kumminkaan saada väriä paistettaessa, muuten
ne ovat liian kypsiä.
Cookiesit kannattaa laittaa heti jäähtymisen jälkeen ilmatiiviiseen muovirasiaan ja kylmään. Näin maku pysyy parhaimpana. Tarjoillaan toki huoneenlämpöisinä. Olen joskus myös pakastanut cookieseja ja maukkaita olivat pakastuksenkin jäljiltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti