Tässä syksyn
aikana on tullut testailtua erilaisia mousseja täytekakkujen väliin. Tämä laktoositon
kahvisuklaamousse sai maistuvat suosittelut herkkuraadilta, joten ajattelin
jakaa sen myös täällä joulukalenterissa. Tämä herkku sopii jälkiruuaksi myös
tällaisenaan. Täytekakun välissä kahvisuklaamoussen kaverina toimii erittäin
hyvin sitruunamousse, jonka ohjeen löydät täältä.
KAHVISUKLAAMOUSSE:
200 g tuorejuustoa (laktoositon)
1 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
150-200 g tummaa suklaata (laktoositon)
4 dl kermaa (laktoositon)
1 ½-2 rkl murukahvia
½ sitruunan mehu
1 ½ tl liivatejauhetta
OHJE:
1. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri
2. Lisää sulatettu suklaa ja murukahvi
3. Lisää valmistettu ja hieman jäähtynyt liivate
4. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma
KAUPPALISTA:
Tuorejuustoa
Tomusokeria
Vaniljasokeria
Tummaa suklaata
Kermaa
Murukahvia
Sitruunan
Liivatejauhetta
VINKKEJÄ:
Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Laita
kattilaan puristettu sitruunamehu ja liivate, lämmitä pienellä lämmöllä ja
sekoita koko ajan kunnes liivate on sulanut. Älä anna kiehahtaa. Anna
liivatesitruunaseoksen jäähtyä hieman ennen kuin lisäät sen mousseen.
Mikäli käytät vahvaa tummaa suklaata, riittää varmasti myös
tuo 150 g suklaata. Itse käytin Brunbergin laktoositonta tummaa suklaata tässä
moussessa, että sain tästä laktoosittoman. Mikäli täytteen ei tarvitse olla
laktoositon, sopii hyvin myös esim Fazerin tumma suklaa.
Mielenkiintoista, en olisi arvannut, että sitruunan maku sopii tämän pariksi. Ehdottomasti testattava vielä!
VastaaPoistaJoo, sitruunamousse tämän kanssa tuo kivaa raikkautta makukokonaisuuteen.
Poista