Näin joulun alla halusin testata juustokakkua, johon päällisen tein glögistä. Pohja on kaurakekseistä ja piparkakuista, ja sisällä valkosuklaata, tuorejuustoa, kermaa ja sitruunaa. Koristeet on myös pursotettu valkosuklaasta.
VALKOSUKLAAGLÖGIJUUSTOKAKKU:
POHJA:
75 g kaurakeksiä
75 g piparkakkuja (Piparkakkuohje löytyy täältä.)
70 g voita
TÄYTE:
200 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 munaa
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
1 sitruunan mehu
1 rkl liivatejauhoa
PÄÄLLINEN:
4 dl glögiä
2 ½ tl liivatejauhoa
VALKOSUKLAA-GLÖGI-JUUSTOKAKKU OHJE:
1. Sulata voi ja lisää siihen tehosekoittimella hienonnetut
keksit. Sekoita taikina tasaiseksi.
2. Levitä pohja irtopohjakakkuvuokaan tasaiseksi.
3. Vaahota kerma. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sekoita puukauhalla tasaiseksi, mutta älä sekoita yhtään ylimääräistä.
4. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt liivate.
4. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt liivate.
5. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää seokseen.
6. Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa.
8. Valmista glögipäällinen. Lisää kylmään glögiin liivatejauho
ja sekoita ja lämmitä kunnes liivatejauho on sulanut. Anna päällisen jäähtyä ja
lisää pinnalle. Anna olla jääkaapissa vielä muutaman tunnin kunnes pinta on
hyytynyt.
9. Koristele kakku sulatetulla valkosuklaalla. Koristelu: Paina kakun pintaan piparkakkumuotilla kevyesti kuvioita ja pursota valkosuklaalla kuvioiden reunoja myöten.
KAUPPALISTA:
Kaurakeksiä
Piparkakkuja
Voita
Tuorejuustoa
Kuohukermaa
MunIa
Sokeria
Vaniljasokeria
Valkosuklaata
Sitruuna
Liivatejauhoa
Glögiä
VINKKEJÄ:
Tein tämän kakun 24 cm halkaisijaltaan olevaan
irtopohjakakkuvuokaan. Mikäli haluat kakusta korkeamman, voit tehdä sen
pienempään vuokaan.
Irtopohjavuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi joka tulee kulmista yli. Näin kakun saa helposti pois vuoasta. Kakun saa kätevästi irtoamaan vuoasta kun ennen
reunojen irrottamista irrottaa kakun reunasta nuolijalla.
Keksipohjan voi halutessaan tehdä kokonaan piparkakuista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti