Tämä
kääretorttu on suklainen, hedelmäinen, konjakkinen, luumuinen ja ennen kaikkea
herkullinen! Pohja on normaali kääretorttupohja ja sisällä on herkullista
moussea, jossa on luumua, konjakkia ja suklaanpaloja. Sisältä löytyy myös
persikanpalasia.
Jouluinen kääretorttu:
3 munaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
SISÄLLE:
Konjakkiluumusuklaamoussea. Katso ohje täältä ja lisää
ohjeeseen lopuksi vain 100g hienoksi pilkottua maitosuklaata.
5 persikan puolikasta pilkottuna
KORISTEENA:
Punaviinimarjoja
Tomusokeria
50g sulatettua maitosuklaata ja 15g voita
(jos teet koko tortun kerralla leivoksiksi, suosittelen käyttämään 100g suklaata ja 30g voita.)
LUUMUINEN KÄÄRETORTTU OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Paista 200°C:ssa n 10 min.
4. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
5. Levitä jäähtyneen pohjan päälle mousse ja moussen päälle pilkotut
persikanpuolikkaat
6. Kääri kääretorttu leivinpaperiin, laita muovipussiin ja laita jääkaappiin
maustumaan. Anna kääretortun olla
jääkaapissa mielellään yön yli tai ainakin muutaman tunnin.
Koristele ennen tarjoilua
KAUPPALISTA:
Munia
Sokeria
Vehnäjauhoja
Perunajauhoja
Kaakaojauhetta
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Luumumarmeladia
Tuorejuustoa
Tomusokeria
Kermaa
Konjakkia
Liivatejauhoa
Maitosuklaata
Persikoita
VINKKEJÄ:
Koristelin leivospalat jäisillä punaviinimarjoilla, tomusokerilla ja sulatetulla suklaalla. Hyvää, nopeaa ja helppoa!
Voit hyvin koristella koko kääretortun kokoisena. Tällä kertaa päädyin itse kuitenkin tekemään leivospalasia.
Kääretorttu mehustuu ihanasti mikäli se saa olla jääkaapissa yön yli.
Moussetäytteen voi tehdä myös jo hyvissä ajoin ja antaa olla jääkaapissa ennen kääretortun kokoamista niin se jää helpommin kääretortun päälle "kääriessä" kääretorttua kokoon.
Kääretorttu mehustuu ihanasti mikäli se saa olla jääkaapissa yön yli.
Moussetäytteen voi tehdä myös jo hyvissä ajoin ja antaa olla jääkaapissa ennen kääretortun kokoamista niin se jää helpommin kääretortun päälle "kääriessä" kääretorttua kokoon.
Jälleen kerran herkullinen resepti joka tuo (ainkin minun mielestä) jotain uutta joulupöytään.
VastaaPoista