maanantai 16. joulukuuta 2013

Suklainen pätkiskakku 16. luukku


Pätkis on yksi lempisuklaani leivonnassa, joten ajattelin kokeilla miten se toimii myös kakun pohjassa. Herkullista tuli, joskin melkoisen makeaa. :) Sisällä tässä kakussa on valkosuklaamangomousse ja päällä pursotettua valkosuklaata ja raastettua pätkistä. 

SUKLAINEN PÄTKISKAKKU POHJA:
4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita
200 g pätkistä
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
150 g ranskankermaa

SISÄLLE VALKOSUKLAAMOUSSE:
200g mangotuorejuustoa 
1½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kermaa
200 g valkosuklaata
½ sitruunan mehu
2 tl liivatejauhoa

VALKOSUKLAAMOUSSE OHJE:
1. Vaahdota tuorejuusto ja tomusokeri.
2. Lisää sulatettu valkosuklaa.
3. Lisää valmistettu hieman jäähtynyt liivatesitruuna.
4. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Kuorrute:
200 g valkosuklaata
50 g voita
50 g raastettua pätkistä

SUKLAINEN PÄTKISKAKKU OHJE:
1. Vaahdota  munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää hieman jäähtynyt sulatettu voi-pätkissula munasokeriseokseen.
3. Lisää ranskankerma.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

5. Paista 175°C:ssa n.45 min.
6. Tee väliin valkosuklaamousse. Ohjeen löydät täältä.
7. Halkaise pohja kolmeen osaan ja kokoa kakku. Anna kakun olla jääkaapissa mielellään yön yli.
8. Kuorruta ja koristele kakku.
KAUPPALISTA:
Munia
Sokeria
Voita
Pätkistä
Vehnäjauhoja
Kaakaojauhetta
Vaniljasokeria
Leivinjauhetta
Soodaa
Ranskankermaa
Mangotuorejuustoa
Tomusokeria
Kermaa
Valkosuklaata

VINKKEJÄ:
Pätkistä sulatettaessa ei kannata menettää hermojaan. Se sulaa hieman heikosti ja on herkkä palamaan, joten sitä kannattaa vahtia. Se ei sula täysin kuten joku maito- tai tummasuklaa, mutta ei haittaa ollenkaan siinä vaiheessa kun voipätkissula on sekoitettu taikinaan.

Kakku maustuu vain jääkaapissa, joten voit tehdä sen hyvin päivän tai kaksi ennen juhlia.

Mango maistuu Viola-tuorejuustossa melko voimakkaana. Voit halutessasi käyttää valkosuklaamoussessa myös maustamatonta tuorejuustoa, jolloin valkosuklaan maku tulee puolestaan moussessa paremmin esiin.

Mikäli tästä kakusta haluaa hieman raikkaamman, voisi sisälle sopia hyvin esim. mansikkamousse.


Voit hyvin laittaa kakun sisälle moussen alle myös jonkun hillon. Esim. vadelma- tai lakkahillon.

8 kommenttia:

  1. Oletko kokeillut tehdä tästä muffinsseja? Mikäköhän olisi hyvä kuorrute, jotta ei tulisi liika makia muffari?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! En ole koittanut, mutta toimisi varmasti ihan mukavasti. Ehkä vähentäisin hieman suklaan määrää, että muffinsseista tulisi kuohkeampia tai kokeilisin ranskankerman tilalle kermaa?! :) Kuorrute voisi olla jotain sitrusta, vaikkapa appelsiinia sisältävä? Vaikka punaisesta maitosuklaasta tehty ganache appelsiinimehulla maustettuna tms?!

      Poista
    2. Itseasiassa tein ihan tuolla reseptillä muffinssitaikinan, suklaan vähentäminen olisi varmasti ehkä auttanut muffinsseja nousemaan vähän enemmän. Ja tykkäsin tosi paljon ranskankerman pehmeydestä. Ihana resepti tämä! Ja ystävät olivat ihan myytyjä ystävänpäivämuffinsseista, mitä heille olin väsännyt. :)

      Poista
  2. Minkä kokoiseen vuokaan tää kakkupohja on tehty? Herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
  3. Moi kaima. :) Tämä kakku on tehty 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaima kiittää :) Ajattelin kokeilla tuota ohjetta, mutta pitäis kakku tehdä 26-28cm vuokaan.. Pitäisi varmaan suurentaa hieman määriä.

      Poista
    2. Joo, ehkä voisi tosiaan hieman lisätä tai sitten kakusta vain tulee hieman matalampi. Se on kyllä tuolla 20cm vuoalla melkoisen korkea. :)

      Poista